Ana SayfaHaberlerGruptan çıkma şansı son maça kaldı: Portekiz 3 - 0 Türkiye

Gruptan çıkma şansı son maça kaldı: Portekiz 3 – 0 Türkiye

İlk maçta Gürcistan maçında alınan 3-1’lik galibiyetle havaya giren milli takımı Portekiz bozdu. Yıldız oyunculardan kurulu Portekiz kendini sıkmadan milli takımımız karşısında ilk yarıda iki ikinci yarıda attığı tek golle 3-0 galip bitirdi. Türkiye, ikincilik umudunu Çekya ile oynayacağı maça bıraktı. Gruptaki son maçımızda Türkiye’ye beraberlik yetiyor.

Maçın hikayesi

Montella Gürcistan maçı 11’den dört farklı oyuncuyla sahaya çıktı. Kadro tercihinde bu değişikliğe  gitmesinin en önemli nedenlerinden biri sadece grubun değil turnuvanın da olağan favorilerinden olan Portekiz’e karşı daha dirençli bir takımla çıkma isteği olabilirdi ama bu ilk yarıda bir işe yaramadı.

Gürcistan maçında harika bir gol atan  Arda ve Kenan gibi iki yıldızı dışarda bırakan Montella ileri üçlüyü Barış, Yunus ve Kerem’den oluşturdu. Portekiz, ilk dakikalardan itibaren  sol kanadımızdan Bruno Fernades  ve Bernardo Silva ile tehlikeli ataklar geliştirirken  Türkiye Yunus ve Barış Alper’le Portekiz in sağ kanadından etkili olmaya çalıştıysa da son vuruşlarda yaşanan beceriksizlikler skora katkı yapmadı. Gürcistan maçında Arda ile turnuvanın en güzel gollerinden birini atan Türkiye, Samet’in büyük hatasında kendi kalesine en şaşkın golü atmayı başardı!

İkinci yarıya Orkun Körkçü’nun yerine Yusuf Yazıcı ile başlayan milli takımda yine değişen bir şey olmadı. 55. dakikada defansın arkasına atılan topla kaleciyle karşı karşıya kalan altıncı Avrupa Kupası finallerine katılma rekorunu kıran 39 yaşındaki Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes’e boş kaleye gol attırdı.

Maçtan umudunu kesen Türk taraftarlar ‘Arda, Arda’ tezahüratı yapmaya başladı. Montella’da bu isteği kıramayarak genç yıldızı 70.dakikada oyuna aldı. Birkaç kreatif hareket yapan Arda, Türk seyircileri heyecanlandırsa da skora bir katkısı olmadı.

Bir paragraf da  Portekizli Pepe’ye… 41 yaşıyla Avrupa  Kupalarındaki en yaşlı oyuncu ünvanına sahip olan Pepe, kritik müdahalelerinin yanında ön alan baskısına da giderek genç oyunculara adeta ders verdi.

Maçta Türk Milli takımı adına en dikkat çekici olay oyuncuların başta Yunus Akgün olmak üzere  oyuncuların ayakta durmakta güçlük çekmesiydi. Hal böyle olunca milli takım, Portekiz’e turnuvada ileride oynayacağı maçlar için iyi bir ter idmanı vermekten öteye gidemedi.

Maçın hakemi Almanya’daki şike soruşturmasında yargılandı

Türkiye-Portekiz maçının hakemi Felix Zwayer’in Almanya’daki ünlü bir şike soruşturmasında yargılandığı ortaya çıktı.

2004 yılında hakem Robert Hoyzer’in pek çok maçta şike yaptığı iddiasıyla 2006’da başlayan ünlü şike soruşturmasında Hoyzer’in Zwayer’e, Wuppertaler SV ile Werder Bremen maçında şike için 300.00 Euro verdiği iddia edildi. Spor Mahkemesi’nde yargılanan Zwayer’le ilgili iddialar ispatlanamayınca kınama cezasıyla kariyerine devam etti.

Felix Zwayer çıldırttı! Türkiye-Portekiz maçının hakemine çok sert tepki!  Bu kadarına da pes dedirtti... - Futbol Haberleri - Spor

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI…

6. dakikada Türkiye gole çok yaklaştı. Sağdan Zeki Çelik’in yerden ortasında altıpasın solunda Kerem Aktürkoğlu’nun kayarak dokunduğu top, kaleciden sekti. Atağın devamında Portekiz savunması meşin yuvarlağı kornere uzaklaştırdı.

GOL: 22. dakikada Portekiz öne geçti. Soldan gelişen atakta Leao’nun yerden ortasında savunmadan seken top, penaltı noktasının sağındaki Bernardo Silva’nın önünde kaldı. Bu oyuncunun gelişine şutunda top filelere gitti: 0-1.

GOL: 29. dakikada Portekiz ikinci golü buldu. Kaleci Altay’ın topa çıktığı sırada savunmada Samet Akaydın’ın hatalı geri pasında meşin yuvarlak çizgiyi geçti: 0-2.

31. dakikada soldan 2 kişiyi çalımlayarak ceza sahasına giren Kerem Aktürkoğlu’nun yakın direğe yerden vuruşunda, kaleci topu ayağıyla kornere uzaklaştırdı.

41. dakikada Orkun Kökçü’nün ceza sahası dışından yerden şutunda, kaleci meşin yuvarlağı kontrol etti.

İlk yarı, Portekiz’in 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

53. dakikada ceza sahası dışında sol çaprazda topu önüne alan Yusuf Yazıcı’nın kaleye yaklaşık 20 metre mesafeden yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak kaleci Diogo Costa’da kaldı.

GOL: 56. dakikada Portekiz farkı 3’e çıkardı. Sağ kanattan savunma arkasına atılan topu alıp ceza sahasına giren Ronaldo, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda pasını sol çaprazda müsait pozisyondaki Bruno Fernandes’e aktardı. Bu oyuncunun boş kaleye vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-3.

88. dakikada atılan ara pasta defansın arkasına sarkan Bernardo Silva kale önünde topa vurmaya çalışırken kaleci Altay Bayındır meşin yuvarlağı kurtardı.

Karşılaşma, Portekiz’in 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: BVB Dortmund

Hakemler: Felix Zwayer, Stefan Lupp, Marco Achmüller (Almanya)

Türkiye: Altay Bayındır, Zeki Çelik, Samet Akaydın (Dk. 75 Merih Demiral), Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan (Dk. 58 İsmail Yüksek), Hakan Çalhanoğlu, Orkun Kökçü (Dk. 46 Yusuf Yazıcı), Yunus Akgün (Dk. 70 Arda Güler), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 58 Kenan Yıldız), Barış Alper Yılmaz

Portekiz: Diogo Costa, Cancelo (Dk. 68 Semedo), Ruben Dias, Pepe (Dk. 83 Silva), Nuno Mendes, Palhinha (Dk. 46 Ruben Neves), Vitinha (Dk. 88 Joao Neves), Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Leao (Dk. 46 Neto), Ronaldo

Goller: Dk. 22 Bernardo Silva, Dk. 29 Samet Akaydın (Kendi kalesine), Dk. 56 Bruno Fernandes (Portekiz)

Sarı kartlar: Dk. 25 Abdülkerim Bardakcı, Dk. 42 Samet Akaydın ve Zeki Çelik (Türkiye), Dk. 39 Leao, Dk. 45 Palhinha (Portekiz)

- Advertisment -