Ana SayfaHaberlerYavuz Ağıralioğlu Anahtar Parti’yi tanıttı: “Alfabenin ilk harfiyle başlayalım dedim”

Yavuz Ağıralioğlu Anahtar Parti’yi tanıttı: “Alfabenin ilk harfiyle başlayalım dedim”

İYİ Parti’den ayrılan Yavuz Ağıralioğlu liderliğinde kurulan Anahtar Parti’nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı’na sunuldu. Ağıralioğlu, partisinin kuruluş toplantısında konuştu: “İsmi mukaddes, işi ismine yakışmaz sonuçlar gördü millet, yoruldu. Bizim partinin ismi A Parti olsun dedim. Bu kadar kavram yorgunluğu üzerine bir de biz yük olmayalım dedim. Alfabenin ilk harfiyle başlayalım dedim.”

Geçen yıl yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce İYİ Parti’den ayrılan Yavuz Ağıralioğlu’nun liderliğinde kurulan Anahtar Parti’nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı’na teslim edildi.

Kısaltması A Parti olan partinin logosunda anahtar simgesi bulunuyor.

Ağıralioğlu, dilekçenin tesliminden sonra Ankara’daki ATO Congresium’da ekibiyle birlikte düzenlediği Anahtar Parti’nin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“İsmi mukaddes, işi ismine yakışmaz sonuçlar gördü millet, yoruldu. Bizim partinin ismi A Parti olsun dedim. Bu kadar kavram yorgunluğu üzerine bir de biz yük olmayalım dedim. Alfabenin ilk harfiyle başlayalım dedim.”

“Anahtarı olsun memleketin”

Ağıralioğlu, partinin adıyla ilgili görüşmelerin son aşamasında partinin siyasi işler başkanı Fuat Geçen’in tavsiyesine uyulduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Partinin sembolüyle ismi birleşsin, anahtarı olsun memleketin. O yüzden partimiz kısa takdimi A ile ifade edilen bir edebin, mesuliyeti anahtar olmakla takdim edilen bir partidir.”

Yavuz Ağıralioğlu kimdir?

1 Şubat 1972 tarihinde Trabzon Çaykara’da doğan Yavuz Ağıralioğlu, 1995-1997 yıllarında Büyük Birlik Partisi’ne (BBP) yakınlığıyla bilinen Alperen Ocakları’nın genel başkanlığını yürüttü. BBP’de Muhsin Yazıcıoğlu’nun genel başkanlığı döneminde, MKYK üyeliği ve genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Ağıralioğlu, 2011 seçimleri sonrası Yalçın Topçu’nun BBP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmesi üzerine yapılan ve partinin halen genel başkanlığını sürdüren Mustafa Destici’nin bu göreve seçildiği BBP 5. Olağanüstü Kongresi’nde genel başkanlığa aday olmuştu. Ağıralioğlu, Destici’nin aldığı 387 oya karşılık 143 oy almıştı.

2018’de İYİ Parti’ye katılan Ağıralioğlu, 2018 seçimlerinde İYİ Parti’den İstanbul milletvekili seçildi. 2018-2019 arası İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekilliği, 2019-2020 arası İYİ Parti Sözcülüğü ve 2020-2022 arasında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

2023 seçimleri öncesinde, CHP eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İYİ Parti’nin de içinde bulunduğu Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı olmasına karşı çıkarak partisinden istifa etti.

Ağıralioğlu, İYİ Parti’den istifasıyla ilgili “Kemal Bey’in adaylığını dayatmasına itiraz ediyorum. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem, güçlendirilmiş Kemal Kılıçdaroğlu modeline dönüştü” diye konuşmuştu.

- Advertisment -