Ana SayfaHaberlerYurtta ve dünyada Filistin yürüyüşleri: Londra’da 300 bin kişi yürüdü

Yurtta ve dünyada Filistin yürüyüşleri: Londra’da 300 bin kişi yürüdü

Dünya’nın birçok ülkesinde binlerce kişi, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana bir yıldır süren Filistin’deki saldırılarını protesto etmek için sokaklara çıktı. Londra’daki yürüyüşe 300 bin kişi katıldı. Eski İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf konuşma yaptı. Türkiye’de farklı grupları bir araya getiren Filistin Eylem Komitesi’nin Filistin’le dayanışma eyleminde binlerce kişi Taksim’den Dolmabahçe’ye yürüdü. Pazar günü Türkiye’nin 60 farklı şehrinde “Soykırıma İsyan Filistin’e Destek Yürüyüşü” var.

Birçok ülkeden 100 binlerce insan, İsrail’in 1 yıldır devam eden Filistin’de işlediği insanlık suçunu protesto etmek ve Filistin’e destek olmak için yürüdü. Yalnızca Londra’da 300 bin kişinin yürüdüğü Filistin’e destek yürüyüşleri Türkiye’de devam etti.

Türkiye’de farklı grupları bir araya getiren Filistin Eylem Komitesi’nin düzenlediği Filistin’le dayanışma eyleminde binlerce kişi Taksim’den Dolmabahçe’ye yürüdü. Yarın Türkiye genelinde yapılacak olan “Soykırıma İsyan Filistin’e Destek Yürüyüşü”nün 60’tan fazla şehirde olması bekleniyor. Ankara’da, Kurtuluş Parkı’ndan Anadolu Meydanı’na kadar olan yürüyüş, İstanbul’da Fatih Camii’nde başlayıp Beyazıt Meydanı’nda sona erecek.

Londra’da 10 binlerce kişi Filistin ile dayanışma eylemi için Trafalgar’dan Westminster’a yürüyor.

Londra’daki Filistin yürüyüşlerinde konuşan Eski İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, Filistin’e destek yürüyüşlerine “Nefret Yürüyüşü” diyen Muhafazakar partili politikacıları sert eleştirdi:

“Rishi Sunak’a, Kemi Badenoch’a sesleniyorum: Buna nasıl ‘Nefret yürüyüşü’ diyebilirsiniz? Burada toplananlar, milletimizin vicdanıdır. Zulme meydan okuduğunuz için sizi selamlıyorum”

- Advertisment -