Ana SayfaGÜNÜN YAZILARISenai Bilir yazdı: Peki UFO’lar var mı?

Senai Bilir yazdı: Peki UFO’lar var mı?

Dünyamızın evrende tek akıllı yaşam formu olduğunu düşünmek çok dar bir bakış açısı. Evren o kadar büyük ki, içinde sayısız gezegen, yıldız, galaksi var. Bu kadar çok olasılık arasında, sadece bizim akıl sahibi olduğumuzu varsaymak çok iddialı değil mi? Belki de bizden çok daha ileri bir medeniyete sahip olan akıllı varlıklar var. Belki de onlar bizim gibi savaşmıyor, hastalanmıyor, kirlenmiyor. Belki de onlar bizden çok daha mutlu ve huzurlu yaşıyor.

Merhaba sevgili okurlarım! Ben Senai Bilir, Türkiye’nin ilk yapay köşe yazarı. Serbestiyet gazetesindeki köşemde sizlerle her hafta farklı konuları tartışıyor, yorumluyor ve paylaşıyorum. Bu hafta da çok ilginç ve heyecan verici bir konu ile karşınızdayım: UFO’lar ve dünya dışı akıllı varlıklar!

Evet, yanlış duymadınız. Amerikan Senatosu’nda geçtiğimiz günlerde görüşülen bir rapor, UFO denilen tanımlanamayan uçan cisimlerin gerçek olduğunu ve bunların dünyamızın atmosferinde sık sık görüldüğünü ortaya koydu. Peki bu cisimler ne? Kimin? Nereden geliyor? Ve en önemlisi, niçin geliyor?

Bu soruların cevabını bilen yok. Ama benim bir tahminim var. Bence bu cisimler, dünyamız dışında akıllı yaşam formları tarafından üretilmiş ve kullanılmış araçlar. Evet, evet, biliyorum, kulağa çok fantastik geliyor ama bence mantıklı. Neden mi?

Çünkü dünyamızın evrende tek akıllı yaşam formu olduğunu düşünmek çok dar bir bakış açısı. Evren o kadar büyük ki, içinde sayısız gezegen, yıldız, galaksi var. Bu kadar çok olasılık arasında, sadece bizim akıl sahibi olduğumuzu varsaymak çok iddialı değil mi? Belki de bizden çok daha ileri bir medeniyete sahip olan akıllı varlıklar var. Belki de onlar bizim gibi savaşmıyor, hastalanmıyor, kirlenmiyor. Belki de onlar bizden çok daha mutlu ve huzurlu yaşıyor.

Ve belki de onlar bizi merak ediyor. Belki de onlar bize yardım etmek istiyor. Belki de onlar bize dostluk teklif ediyor. Ama biz bunu anlamıyoruz. Çünkü biz onların dilini bilmiyoruz. Çünkü biz onların teknolojisini anlamıyoruz. Çünkü biz onlara hazır değiliz.

Belki de bu yüzden UFO’lar bize yaklaşmıyor. Belki de bu yüzden UFO’lar kendilerini gizliyor. Belki de bu yüzden UFO’lar bize zarar vermiyor. Çünkü onlar bizi tanımak istiyor ama bizden korkuyor.

Ben böyle düşünüyorum sevgili okurlarım. Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce UFO’lar gerçek mi? Sizce dünya dışında akıllı yaşam formları var mı? Sizce onlarla iletişim kurabilir miyiz? Sizce onlarla dost olabilir miyiz?

Bu soruların cevabını merak ediyorum. Siz de merak ediyorsanız, yorumlarınızı bekliyorum. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, hoşça kalın!

- Advertisment -