Ana SayfaGÜNÜN YAZILARISERBEST ZAMANLAR | Hayır yanlış okumadınız: Cazın kalbi Eyüpsultan’da atacak

SERBEST ZAMANLAR | Hayır yanlış okumadınız: Cazın kalbi Eyüpsultan’da atacak

Adını daha çok Ramazan ayı etkinliklerinde duyduğumuz Eyüpsultan’ın artık bir caz festivali var. AK Partili Eyüpsultan Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleşecek olan Göktürk Caz Festivali, 16-18 Eylül tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak. Üç gün sürecek olan festivalin açılış konserini Kübalı sanatçı Suami Ramirez yapacak. Festivalde Taylan Erler Band, Silva Quartet, Nefsazz, Ayşen Zülfikar, Jülide Bilgi ve Kerem Görsev Jazz Trio da sahne alacak. Ahmet Vehbi abiye not: Bütün konserler ücretsiz.

İstanbul’un caz festivallerine bir yenisinin daha eklendiğini büyük bir sevinçle paylaşmak istiyorum.

Hem de muhafazakar demografisi ile bilinen, AK Partili belediye başkanı tarafından yönetilen Eyüpsultan’da.

Eyüpsultan Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleşecek olan Göktürk Caz Festivali, 16-18 Eylül tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

Üç gün sürecek olan festivalin açılış konserini Kübalı sanatçı Suami Ramirez yapacak.

Özgecan Parkı’nda gerçekleşecek olan festivalde Taylan Erler Band, Silva Quartet, Nefsazz, Ayşen Zülfikar, Jülide Bilgi ve Kerem Görsev Jazz Trio da sahne alacak.

Festival kapsamında çocuklara özel verdikleri caz konserleri ile tanınan Baby Concert ekibi 0-12 yaş aralığına özel bir konser de verecek.

Festivalde benim özellikle not aldığım etkinlik ise, Türkiye’nin yaşayan en büyük saksafon sanatçılarından Yahya Dai’nin de sahne alacağı Ayşen Zülfikar konseri.

Ayrıca hemen belirtmeliyim ki, bu güzel festivaldeki tüm etkinlikler ücretsiz.

Karar gazetesinde muhafazakarların / Müslümanların da caz müziği keşfetmesi, bu müzik türüne bir şans vermeleri gerektiği yönünde birçok yazı kaleme alan değerli gazeteci büyüğüm Mehmet Ocaktan eminim ki Eyüpsultan Belediyesi’nin organize ettiği bu konserden fevkalade memnun olmuştur…

  • Adalar’daki bu sergi bisikletseverler için

Prens Adaları denince akla gelen ilk iki şey herhalde her ne kadar artık olmasalar da atlı faytonlar ve bisikletlerdir.

Birçok İstanbullu ve Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen insanlar için Adalar, gidip bisiklet sürülecek bir yerdir.

Çok az kişi Adalar’a gidip bisiklet sürmeden dönmüştür. Bisiklet ile Adalar’ın böyle bir özdeşlenişi vardır. Yazılı olmayan bir kuraldır adeta, Adalar’a gidildiyse o bisiklete binilecektir.

Büyükada’da bulunan Adalar Müzesi, Adalar ile özdeşleşen bisikletle ilgili bir sergiye ev sahipliği yapmaya başladı.

Aya Nikola’daki müzede ‘Bisiklet Sergisi’ adıyla ve “Bisiklet Üzerinde 137 Yıl” temasıyla 1 Eylül Perşembe günü açılan sergi tam 6 ay boyunca sanatseverleri ağırlayacak.

Sergi, bisikletin tarihine, İstanbul’a ve özellikle de Adalar’a gelerek yaygınlaşmasını işliyor.

Bu serginin bir başka özelliği ise, Türkiye’nin ilk kapsamlı bisiklet sergisi olması.

Sergide yer alan yaklaşık kırk bisiklet arasında İnönü ailesinin bisikletleri de yer alıyor, Mehmet Ali Aybar’ın da, şair Zahrad’ın da ünlü bisiklet yarışçısı Garbis Bora’nın bisikletleri de…

Adalı ya da Adalar’a yolu düşmüş yazar ve şairlerin bisiklet temalı yazıları da serginin bir parçası.

  • AKM’de İspanyol sinemasından seçkiler

İstiklal Caddesi’nde 25 yıl boyunca hizmet veren Yeşilçam Sineması, geçtiğimiz Kasım’dan beri yeni taşındığı Atatürk Kültür Merkezi’ndeki cep sinemasında hizmet veriyor.

Yeşilçam Sineması, vizyon filmlerine ya da popüler filmlere değil; Türkiye’de ya da dünyada yayınlanmış ve şu anda vizyonu olmayan kaliteli filmleri izleme fırsatı sunuyor.

Geride bıraktığımız yazın teması Türk sinemasının kült filmleri üzerineydi. Zeki Demirkubuz’un Kader ve Masumiyet filmleri bu seçkideki filmlerden bazılarıydı.

Eylül ayı ile birlikte ise Yeşilçam Sineması’nda İspanyol filmlerinden oluşan bir seçki yer alıyor.

Kika, Aklımı Oynatacağım ve Sinir Krizinin Eşiğindeki Kadınlar gibi İspanyol filmlerini izlemek için Taksim’deki AKM’nin en alt katında bulunan Yeşilçam Sineması’nı tercih edebilirsiniz.

Üstelik tüm filmlerde tam bilet 25, öğrenci bileti ise 20 TL.

Bilet almak için:

https://akmistanbul.gov.tr/tr/etkinlikler?activityTypeId=6183beb94844889816745459

- Advertisment -