Ana SayfaHaberlerErdoğan’ı tebrik eden Latin Amerika’nın solcu liderlerine tepki: “Umarım Bolsonaro yeniden cehenneminizin...

Erdoğan’ı tebrik eden Latin Amerika’nın solcu liderlerine tepki: “Umarım Bolsonaro yeniden cehenneminizin kapılarını açar”

Güney Amerikalı solcu liderlerin seçim nedeniyle Erdoğan’ı tebrik etmesi, Türkiye’deki sosyalistleri üzdü. En çok tepkiyi “Cehennemin kapılarını kapatacağız” sloganıyla Bolsonaro’yu sandıkta yenen Lula ile Küba Devlet Başkanı Bermudez aldı: “Umarım Bolsonaro yeniden iktidara gelip cehenneminizin kapılarını sonuna kadar açar”, “Kapattığın kapılar ardında cayır cayır yan”, “Bir daha sosyalizm konusunda biri Küba’ya b.k atarsa haklısın deyip liboşlara katılacağım.” Sol Parti, üç lidere Erdoğan’ın “ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi’nin eşbaşkanı” olduğunu iddia eden ve Türkiye’deki NATO üslerini anlatan mektup gönderdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden seçilmesi için tebrik eden dünya liderleri arasında sol-sosyalist liderler; Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, Küba Devlet Başkanı Miguel Mario Diaz-Canel Bermudez, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve Bolivya eski Devlet Başkanı Evo Morales de yer aldı.

Güney Amerikalı sol liderlerin Erdoğan’ı tebrik etmesi, Türkiye’deki sol kesimlerde hayal kırıklığıyla karşılandı.

Bir süredir Erdoğan’la yakın ilişkisi olduğu bilinen Maduro’nun tebriği çok önemsenmezken, “yaşayan sosyalist rejim” örneği olarak gösterilen Küba’nın temsilcisi Bermudez ile Bolivya’daki Sosyalizme Doğru Hareketi’nin lideri Morales’in mesajları Türkiye’deki sosyalistleri kızdırdı.

Brezilya’nın, Trump’a yakınlığıyla bilinen popülist Jair Bolsonaro’yu -bu seçimlerde Türkiye’de de çok anılan- “Cennetin kapısını açmayacağız, cehennemin kapısını kapatacağız” sloganıyla sandıkta yenen solcu devlet başkanı Lula’nın Erdoğan’ı tebrik etmesi ise sol ya da sosyalist görüşte olmayan birçok muhalifi üzdü.

Sosyal medyada; üç lidere uyarı ve tepki dile getiren birçok mesaj paylaşıldı.

“Keşke Bolsonaro sizi döve döve tokatlasaydı”

“Güney Amerika’da Doğu Perinçek hayaleti dolaşıyor”

“Fidel Castro mezarında ters döndü”

“Evo sen yapma bari”

Sol Parti’den üç lidere mektup ve tweetle uyarı: O, ABD’nin BOP’unun eşbaşkanı”

Sol Parti, üç lidere, Türkiye’de bulunan NATO üslerini anlatan mektup yazdı. Sol Parti’nin kurumsal sosyal medya hesabından üç liderin hesapları etiketlenerek “Farkında mısınız? O ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesinin eşbaşkanı ve bu harita onun eseri” mesajı paylaşıldı.

- Advertisment -