Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | 17 yaşındaki genç tutuklandığı gün intihar ederek hayatını kaybetti:...

ÖZEL HABER | 17 yaşındaki genç tutuklandığı gün intihar ederek hayatını kaybetti: “Haksız yere tutuklanırsam intihar ederim” demişti

17 yaşındaki Umut Bulut ‘haksız yere tutuklanırsam intihar ederim’ dedikten saatler sonra adli bir suçlamayla tutuklanarak götürüldüğü Elâzığ T Tipi Cezaevi’nde intihar ederek hayatını kaybetti. Serbestiyet’e konuşan ağabeyi Burak Bulut: “39 dakika boyunca cezaevi kamerasının karşısında intihara kalkıştığını gösterir bir şekilde durdu. Çok geç müdahale edildi. Sorumlulardan şikayetçi olacağız.”

Serbestiyet’e konuşan Umut Bulut’un ağabeyi Burak Bulut, kardeşinin tutuklandığı 22 Mart günü 39 dakika boyunca cezaevi kamerasının karşısında intihara kalkıştığını gösterir bir şekilde durduğunu fakat sorumluların çok geç müdahale ettiklerini söyledi.

HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, yaşananı, ağabey Bulut’un ifade etmek istemediği kelimeyi kullanarak şöyle dile getirdi: “’Bana haksızlık ediliyor, intihar ederim’ dedi Savcıya ve 1,5 saat sonra intihar! 39 dk. Kamera önünde sallandı! Savcılık fotoğrafı!”

Kardeşinin, çalıştığı İzmir’den ifade vermek için Elazığ’a döndüğünü ve savcıya da hâkime de “haksız yere tutuklanırsam intihar ederim” dediğini anlatan Burak Bulut, sorumluların bununla ilgili hiçbir tedbir almadıklarını belirtti.

Umut Bulut savcılıkta.

Cezaevi müdüründen telefon geldikten sonra hastaneye gittiklerini anlatan Burak Bulut, kardeşinin hastaneye geç getirilmesi nedeniyle hayatını kaybettiğini düşündüklerini söyledi.

“Adalet istiyoruz”

Burak Bulut, kardeşinin gaspla suçlandığını fakat olayı gerçekleştirdikleri kamera kayıtlarıyla da sabit üç kişinin şu an tutuklu olduğunu belirtti. Kardeşinin zanlıları tanıdığını ama olayla tek ilgisinin gasp edilerek elde edildiğini bilmediği telefonu, ikinci el telefon alıp satan bir dükkâna sattıkları sırada zanlıların yanında bulunması olduğunu söyledi.

Adalet istediğini söyleyen Burak Bulut şöyle konuştu:

“Sorumlulardan şikâyetçi olacağız. Ben şimdi acımı bir kenara bıraktım adaletin yerini bulması için uğraşıyorum. 22 Mart günü tutuklandı, 23 Mart sabahı hastanede hayatını kaybetti. Olayın görüntü kayıtları var. Kardeşimin bir ilgisi yok, görüntülerde hiç yok. Çocuk her yerde, savcıya da hâkime de ‘haksız yere tutuklarsınız, tutuklanırsam intihar ederim’ dedi. Buna rağmen cezaevinde de tedbir alınmadı. Televizyon kanallarına bildirdik, yayımlayan olmadı. Adalet istiyoruz.”

- Advertisment -