Ana SayfaHaberlerÖZEL HABER | 65 yaş üstüne Almanya ve Fransa yolu kapalı

ÖZEL HABER | 65 yaş üstüne Almanya ve Fransa yolu kapalı

Almanya ve Fransa, Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) onayladığı aşılardan, gerekli tüm dozları almış olanların ülkelerine seyahat edebilmesine izin veriyor. Bu kriterlerle sadece tüm dozları Sinovac olanlar değil, iki doz Sinovac'ın üzerine 3. ve tek doz BioNTech aşısı olanlar da Almanya ve Fransa'ya seyahat hakkı elde edemiyor. İki doz Sinovac aşısı alan öncelikli grubu teşkil eden 65 yaş üstü vatandaşların tamamına Almanya ve Fransa yolları kapalı.

Türkiye’den Fransa ve Almanya gibi Avrupa ülkelerine seyahat edebilmek için 2 doz BioNTech aşısı olmak gerekiyor. Türkiye’de aşılama takviminin başında 65 yaş üstü kişilere ve sağlık çalışanlarına Çin menşeli Sinovac aşısı uygulanmıştı. Bu kişilere daha sonra 3. doz olarak BioNTech aşısı uygulanmıştı. Almanya ve Fransa iki doz BioNTech aşısı olmayanlara seyahat hakkı vermiyor.

Almanya’nın Türkiye temsilcilikleri sayfasında bu ülkeye seyahat için Paul Ehrlich Enstitüsü’nün (PEI) web sitesindeki listelenen aşılardan biri ile aşılanmış ve gerekli tüm dozları da tamamlamış olmak şartı yer alıyor.

https://tuerkei.diplo.de/tr-tr/-/2319114

https://www.pei.de/DE/newsroom/dossier/coronavirus/coronavirus-inhalt.html?nn=169730&cms_pos=3

Fransa İstanbul Başkonsolosluğu’nun sayfasında sadece Avrupa İlaç Ajansı’ndan onaylanmış aşılardan biriyle aşılanmış olanların Fransa’ya seyahat edebileceği bilgisi yer alıyor.

https://istanbul.consulfrance.org/Fransa-vizesi-Turkiye-den-Fransa-ya-kimler-seyahat-edebilir

Yine sayfada yer alan bilgilere göre Fransa; Moderna, BioNTech Pfizer ve Astra Zeneca aşılarının ikinci dozunun ardından en az 7 gün geçmiş veya Johnson & Johnson aşısının tek dozunun ardından en az 28 gün geçmiş kişileri aşılanmış kabul ediyor.

- Advertisment -