Ana SayfaHaberlerGündemAK Parti’de İstanbul adayı totosunda yeni isim: Mehmet Ergün Turan

AK Parti’de İstanbul adayı totosunda yeni isim: Mehmet Ergün Turan

31 Mart yerel seçimi için hazırlık çalışmalarını hızlandıran AK Parti’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı için bir ismin adı daha geçmeye başladı: İstanbul, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan. Sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değil MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de “çok tuttuğu” söylenen Mehmet Ergün Turan, TOKİ genel müdürlüğü dönemindeki çalışmalarıyla AK Parti ve MHP çevrelerinde gördüğü büyük ilgiyle hatırlanıyor.

AK Parti’de belediye başkan adaylarını belirleyecek “aday tespit komisyonu”nun önümüzdeki hafta kurulması bekleniyor.

Belediye başkan adaylarını kamuoyuna açıklamakta geç kaldıkları yönündeki değerlendirmelere katılmayan AK Parti yönetimi “Hem halkın hem de Cumhur İttifakı’nın içine sinecek adaylarımızı büyük titizlikle belirlemeye çalışıyoruz. Takvim, olağan seyrinde ilerliyor. Cumhur İttifakı’ndaki tüm partilerle uyum içinde ilerliyoruz” diyor.

AK Parti, yeni yıldan önce ilçe başkan adaylarını açıklamaya başlamayı planlıyor.

Parti kulislerinde en çok İstanbul adayının kim olacağına dair sorular sorulup, değerlendirmeler yapılıyor.

Bugüne kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı olarak adı geçen Ali Yerlikaya, Selçuk Bayraktar, Murat Kurum, Fahrettin Koca, Adil Karaismailoğlu gibi isimlere bir yenisinin daha eklenmesi dikkat çekiyor.

O yeni isim de; Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan.

İstanbul doğumlu, Trabzonlu Mehmet Ergün Turan’ın hem AK Parti hem de MHP çevrelerinde olumlu karşılanacağı ve seçmen nezdinde büyük ilgi göreceği hesaplanıyor. Bunun nedeni de Turan’ın Toplu Konut İdaresi (TOKİ) başkanlığı döneminde her iki partinin ve parti seçmeninin beğenisini kazanmış olması.

Mehmet Ergün Turan’ın ehir planlama, yapı ve kent kültürü, geleneksel mimari; Türk Evi, Selçuklu ve Osmanlı mimarisi, Anadolu yerleşim kültürü, yöresel mimari eğilimler, İstanbul ve Tarihi Yarımada ile sosyal, kültürel ve ekonomik ölçekte yerel yönetim-kalkınma modelleri ile ilgilenip, çalışmalar yaptığı biliniyor. Turan, 31 Mart 2019’da AK Parti’den Fatih Belediye başkanı seçilmişti.

“Erdoğan sürprizler yapabilir”

AK Partililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yeniden İstanbul” diyerek aslında seçim kampanyasını başlattığını anlatırken, İstanbul adayının belirlenip kamuoyuna duyurulmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da sahalarda, vatandaşlarla birlikte olacağını, kampanyanın öncü ismi olacağını söylüyor.

AK Partililer, Erdoğan’ın kulislerde konuşulanların tersine aday konusunda sürprizler yapabileceği beklentisini de dile getirmekten çekinmiyor. “Anketlerimizi bir kenara atacak değiliz ama Cumhurbaşkanımız Erdoğan, sürpriz yapmayı sever ama o sürprizler hep halktan yana olur. Biz de adayı heyecanla bekliyoruz” diyor.

Adana, Mersin, Manisa’da MHP’li adaylar desteklenecek

AK Parti ile MHP’de yapılan son çalışmaya göre iki partinin 30 büyükşehirde ortak adayla seçime girmesi bekleniyor. 30 büyükşehirden 2019’da olduğu gibi Adana, Mersin ve Manisa’da MHP’nin büyükşehir belediye başkan adayının desteklenmesi, diğer 27 büyükşehirde AK Partili adayların seçmenin karşısına çıkması isteniyor.

AK Parti ile MHP’nin 27 il belediyesinde de işbirliği yapacağı planlanıyor. Bu belediyelerin 23’ünde AK Parti, 4’ünde ise MHP’nin adayının desteklenmesi yönünde Erdoğan ile Bahçeli’nin anlaştığı söyleniyor. Osmaniye’nin dışında CHP’nin yönetimindeki Kırşehir, Bartın, Amasya gibi il belediyelerinde de ittifak kapsamında MHP’li adayın desteklenmesi de planlanıyor.

AK Parti’nin HÜDAPAR’ın etkin olduğu illerde de HÜDAPAR’la hareket edeceği, HÜDAPAR’ın aday çıkarmayacağı, AK Partili adayın destekleneceği söyleniyor.

- Advertisment -