Ana SayfaHaberlerAK Parti’de Taranoğlu muamması: Erdoğan MYK’da “görevi sona erdi” dedi ama AK...

AK Parti’de Taranoğlu muamması: Erdoğan MYK’da “görevi sona erdi” dedi ama AK Partililerin kafası karışık

Cumhurbaşkanı Erdoğan; AK Parti MYK üyelerine Peker’in ifşa ettiği “rüşvet çarkı”nda adı geçen danışmanları Taranoğlu ile Karaca’nın görevlerinin sona erdiğini duyurdu. Ancak partide Taranoğlu ve Karaca’nın Erdoğan’la aralarında nasıl bir diyalog geçtiğini merak edenlerin sayısı artıyor. AK Partililer, tıpkı Karaca gibi Taranoğlu’nun da görevle ilgisinin kalmadığını açıklaması gerektiğini düşünüyor. Rüşvet iddialarından sonra Taranoğlu gibi Karaca’nın da Twitter hesabını kapatması ise danışmanların sessiz kalacağının işareti olarak algılanıyor.

Organize suç örgütü lideri olmaktan hüküm giyen Sedat Peker’in ortaya attığı “rüşvet çarkı”nda adı geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı Serkan Taranoğlu’nun hiçbir açıklama yapmadan görevinden ayrılması sadece muhalefet değil AK Parti kulislerini de karıştırdı.

İddiaların hemen ardından Twitter hesabını kilitleyen Taranoğlu’nun istifa edip etmeyeceğini ya da görevden alınıp alınmayacağını merak eden AK Parti yönetimi, Taranoğlu’nun görevden alındığını partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğrendi.

Erdoğan’ın kararını kendilerine “Serkan Taranoğlu ve Korkmaz Karaca’nın görevleri sona erdi” sözleriyle duyurduğunu anlatan AK Parti MYK üyeleri, rüşvet iddialarında adı geçen Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Karaca’nın yazılı bir açıklama yaparak, sağlık sorunlarını gerekçe gösterip görevinden istifa ettiğini hatırlatıyor. Taranoğlu’nun ise hiçbir açıklama yapmamasının “tuhaf” bulunabileceğini söyleyen kimi AK Partililer, zaman içinde Taranoğlu’nun kamuoyuna yazılı bir açıklama yapması gerektiğini düşünüyor.

Ankara’da Taranoğlu’nun nereye gittiğini, ne yapacağını, dahası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la arasında nasıl bir diyalog geçtiğini AK Partililer de sorguluyor. Bu sorgulamayı yapanlar peş peşe bazı sorular sıralıyor: “Görevinden ayrılıp ayrılmadığını dahi tam bilmiyoruz, hiçbir ayrıntıya hâkim değiliz, kendisi mi istifa etti, cumhurbaşkanımız mı görevlerinden ayrılmalarını istedi? Bundan sonra ne olacak? Bu sorular bize sorulduğunda biz ne diyeceğiz?”

Sedat Peker, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun kendisine başvuran Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’i AK Parti’li Zehra Taşkesenlioğlu’na yönlendirdiğini öne sürmüştü. Zehra Taşkesenlioğlu’nun da Sineren’i bir finansal danışmanlık şirketine yönlendirdiğini anlatan Peker, Sineren’den danışmanlık adı altında 12 milyon lira ‘rüşvet’ istendiğini iddia etmişti. Peker, Sineren’in ödemeyi reddettiğini, Cumhurbaşkanı Danışmanı Taranoğlu’nun Sineren’e ulaşarak danışmanlık şirketinde bir araya geldiklerini anlatmıştı. Peker’e göre Taranoğlu, Sineren’den 200 bin lira istedi.

Karaca da Twitter hesabını kilitledi

Peker, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Korkmaz Karaca’yı da “rüşvet çarkı”nın bir parçası olarak göstermişti. Taranoğlu’nun Mine Tozlu Sineren’e “Korkmaz Karaca da sorununuzu halletmek için sizinle temas kurmak istiyor. Sakın onunla temasa geçmeyin, sizden çok para ister” dediği iddiasında bulunan Peker, cumhurbaşkanlığı danışmanları arasında “rüşvet yarışı” olduğu mesajını vermişti.

Peker’in iddialarıyla gündeme gelen Karaca sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini duyurmuştu. Görevinden ayrıldıktan sonra “Taranoğlu ne biliyorsa savcılığa anlatsın” diyen Korkmaz Karaca da Twitter hesabını kilitledi.  

- Advertisment -