Ana SayfaHaberlerAkşener 13 kişilik istişare kurulu oluşturdu: Partinin içini araştırın

Akşener 13 kişilik istişare kurulu oluşturdu: Partinin içini araştırın

İyi Parti lideri Meral Akşener; partisindeki rüşvet, taciz ve liyakatsizlik iddialarının araştırılması için 13 kişilik istişare kurulu oluşturdu. 27 Kasım Pazartesi günü ilk toplantısını yapacak kurulda, Akşener ile iki aydır görüşmediği ortaya çıkan Cihan Paçacı’nın da olması dikkat çekti. Kurulda İyi Parti TBMM Grup Başkanı Koray Aydın da var.

İyi Parti’de hız kesmeyen istifaların üstüne taciz, rüşvet ve liyakatsiz atamalarla ilgili iddiaların büyüyünce ne  yapacağı merakla beklenen Akşener, partinin içinde yaşananların araştırılması için “istişare kurulu” oluşturulması kararı aldı.

İyi Parti’de ihraç istemiyle disipline sevkedilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın, Akşener’in oğlu Fatih Akşener’in, özel kalemi ve eşinin banka hesaplarını incelettirdiği, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinden şahsına, ailesine ve üçüncü kişilere ihale veya iş alınmasına aracılık ettiği ve parti kasasındaki paranın eksik olduğu iddialarıyla İyi Parti karışmıştı.

Bu iddialar üzerine önce istifa edeceğini açıklayan sonrasında ise “Ben bu partinin kurucusuyum” diyerek istifa kararından vazgeçen Ümit Dikbayır, İyi Parti’de kurumsal ilişkilerin geçerli olmadığını, partiyi Akşener’in oğlu Fatih Akşener’in yönettiğini öne sürdü. Dikbayır, kendisine taciz kumpası kurulduğunu, Akşener’in de bu kumpasa göz yumduğunu dile getirdi.

Dikbayır’ın iddiaları kendisine sorulunca “Edep, haya, ahlak duygusu siyasette çok önemlidir” yanıtı vermekle yetinen Akşener, parti içinde bir araştırma yürütülmesi için “istişare kurulu” oluşturulması kararı aldı ve bu kurulda kimlerin yer alacağını da belirledi.

Pazartesi günü ilk toplantısını yapması beklenen kuruldaki isimler şöyle:

Koray Aydın, Cihan Paçacı, Müsavat Dervişoğlu, Lütfullah Kayalar, Oktay Vural, Metin Ergün, Sevinç Atabay, Hayrettin Nuhoğlu, Ayfer Yılmaz, Şenol Sunay, Turhan Çömez, Salim Ensarioğlu, Türker Yörükçüoğlu.

- Advertisment -