Ana SayfaHaberlerAkşener: “Blöf yapmıyoruz, 81 ilde kendi adaylarımızla...”

Akşener: “Blöf yapmıyoruz, 81 ilde kendi adaylarımızla…”

Yerel seçimlere İYİ Parti olarak 81 ilde gireceklerini açıklayan Akşener: “Blöf yapmıyoruz. GİK’ten çıkan karar, 81 ilde kendi adaylarımızla seçime girmek. Hiçbir siyasi partiyle herhangi bir yol yürümenin içine girmeden, muhalif kimliğimizle 81 ilde yerel seçimlere gireceğiz. Ankara ve İstanbul adaylarımızla ilgili çalışma başlattık. Görüşmelerimiz sürüyor. Son ana bırakmayacağız.”

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Fox TV’de İlker Karagöz’ün konuğu oldu.

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Blöf yapmıyoruz. Biz her seçimden olduğu gibi 2023 seçimlerinden sonra oturduk, konuştuk. Aldığımız bilgiler, tepkiler, talepler ışığında GİK’ten karar çıktı. Benim fikrimde aynı yalnız. O karar, 81 ilde kendi adaylarımızla seçime girmek. Bizim partimizin kuruluş felsefesiyle aynı.

“Hiçbir siyasi partiyle herhangi bir yol yürümenin içine girmeden, muhalif kimliğimizle 81 ilde yerel seçimlere gireceğiz. Kesinlikle bu seçimlerde başarılı olacağımıza inanıyorum.

“Diyelim ki olmadı, asla tartışmayacağız. Başarısızlık olması halinde bütün sorumluluk bana aittir, ben de gereğini yapacağım.

“Ankara ve İstanbul adaylarımızla ilgili çalışma başlattık. Görüşmelerimiz sürüyor. Son ana bırakmayacağız.

“(Şarkıcı Mustafa Sandal’ın İYİ Parti’den Beşiktaş Belediye Başkan adayı olacağı iddiası için) Mustafa Sandal beyle bizim bir dostluğumuz oluştu zaman içerisinde. Ben istedim doğrusu ama henüz herhangi bir anlaşma ya da resmi bir teklif yapmadık. Keşke adım atsa. Çok isterim.

“Bizim adaylarımızı destekleme konusunda herkes serbest. Biz bu seçimlere öz başımızla gireceğiz, kaç kilo ediyoruz göreceğiz.”

- Advertisment -