Ana SayfaHaberlerGündem“Akşener hakkında ‘FETÖ’ soruşturmasına imza atan herkesin başına o kumpası geçireceğiz”

“Akşener hakkında ‘FETÖ’ soruşturmasına imza atan herkesin başına o kumpası geçireceğiz”

Akşener hakkında 2016’dan beri devam eden ‘FETÖ’ soruşturmasıyla ilgili konuşan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz: “Bu dosya ağaların ayağına dolandı. 2016’da bir dosya açtılar. Bu hengâmede, at izinin it izine karıştığı dönemde, atların izlerinin arasına itler yerleştirildiği dönemde bir dosya açalım, kervan yolda düzülür dediler.”

Dün (29 Kasım) KRT’de Yavuz Oğhan’ın “Bidebunuizle” programına konuk olan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkında 2016’da başlatılan ‘FETÖ’ soruşturması hakkında konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Halk TV’den Seyhan Avşar, Akşener hakkında altı yıldır devam eden ve 2019’da gizlilik kararı getirilen soruşturmaya bir gizli tanık ifadesi eklendiğini haberleştirmiş, soruşturma böylece yeniden gündeme gelmişti.

Uğur Poyraz dün KRT’de katıldığı programda soruşturma hakkında şunları söyledi:

“Bununla ilgili sayın genel başkanımız çok iyi niyetli bir şey yaptı, ‘Benim ifademi alın’ dedi. Almadılar. Bu aslında bir ihtar niyeti de taşıyordu. Almadılar. Tekrar ‘ifademi alın’ dedi, almadılar. Bu toplam altı defa tekrar etti. Altı defadan bir mesaj alın yani.

“Önümüzdeki hafta bu sürece ilişkin hem adli makamlara hem idari makamlara bir başvurumuz olacak.

“Bu dosyada neyin ne olduğunu görüp de 5,5 milyon insanın oy verdiği bir partinin genel başkanı, eski içişleri bakanı, eski meclis başkanvekili hakkında böyle bir soruşturmayı altı yıldır açık tutmanın hukukla, anayasayla, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’yle, insan haklarıyla hiçbir bağını açıklama şansı yok.

“Bu dosya ağaların ayağına dolandı. 2016’da bir soruşturma açtılar. Bu hengâmede, at izinin it izine karıştığı dönemde, atların izlerinin arasına itler yerleştirildiği dönemde bir dosya açalım, kervan yolda düzülür dediler. O kervan şimdi ayaklarına dolandı. Ne ilerleyebiliyorlar ne kapatabiliyorlar. Büyük bir çaresizlik.

“Bu kumpası; imza atan, arkasını kovalayan herkesin başına -hukuku ve adaleti merkeze alarak- geçireceğimize yemin ettik. İsim isim -adının ve soyadının baş harfleriyle değil- adıyla soyadıyla, bu süreci bu hale getirenler tek tek hesap verecek

“Eylemlerinin ne olduğu belli, neye göre organize ettikleri belli, kimleri neye göre devşirmeye çalıştıkları belli. Altını çiziyorum ‘çalıştıkları’ belli. Bunun karşısında kimin hangi mükafatı hangi taltifi aldıkları belli.

“Onlarda fiziki ve teknik takip var, bizde fikri takip var. O yüzden bunun sonuçlarına kamuoyunun gözü önünde kendileri katlanacaklar.

“Ne olmadığını en iyi onlar biliyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in hiçbir örgütle hiçbir organizasyonla hiçbir bağının olmadığını en iyi onlar biliyor. Hiçbir bağ ve iltisakının olmadığını, hiçbir örgütle hiçbir diyaloğunun olmadığını, dosyayı didik didik yapmalarına rağmen onlar biliyor.

“Önümüzdeki hafta daha detaylı açıklamaları yapacağız.”

- Advertisment -