Ana SayfaHaberlerGündemAkşener yerel seçimde CHP’yle işbirliği yapmayacak mı?: “Kapı kapandı ama kilitlenmedi”

Akşener yerel seçimde CHP’yle işbirliği yapmayacak mı?: “Kapı kapandı ama kilitlenmedi”

İYİ Parti lideri Akşener’in partisinin kurultayında muhalefetin seçim yenilgisinden partisinin sorumlu tutulduğundan yakınırken kullandığı “Aynı İstanbul’un kazanılmasının sebebi HDP dediğiniz gibi. İyi, bundan sonra size hayatta başarılar” sözleri, İYİ Parti’nin yerel seçimlerde CHP’yle işbirliği yapıp yapmayacağı tartışmasını büyüttü. Partinin önde gelen isimleri Cihan Paçacı ile Ümit Özlale “İşbirliği kapısını kapattık ama kapı kilitlenmedi. Zamanı gelince işbirliğine bakarız” diyor.

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in partisinin 3. Olağan Kurultayı’nda muhalefetin 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerindeki yenilgisini değerlendirirken partisinin seçimleri kazanmak için yeterince çalışmadığı iddialarına yanıtı sert oldu: 

 “Bir aydır konuşmuyorum. İzledim, enteresan bir şekilde önce Sayın Kılıçdaroğlu’nun üzerine yürüdüler. Sonra baktılar ki ipin ucu kaçtı. Birdenbire İYİ Parti ve Akşener geldi akıllara. İnsafınız kurusun. Anlıyoruz ipin ucu kaçtı. Dengelemeye çalışıyorsunuz. Aynı İstanbul’un kazanılmasının sebebi HDP dediğiniz gibi. İyi, bundan sonra size hayatta başarılar” ifadelerini kullandı.

Akşener’in bu sözleri 2019 yerel seçimlerinden beri CHP ile yaptığı işbirliğini Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde sürdürmeyeceği değerlendirmelerini beraberinde getirdi. Çok sayıda İyi Partili “İşbirliği bitmiştir. Herkes kendi yoluna” derken, partinin önde gelen isimleri daha temkinli konuşmayı tercih etti. 

“Şu an işbirliği yapılacak bir durum yok” 

Akşener’in “ağabeyim” dedi genel başkan yardımcılarından Cihan Paçacı, “Kapıyı kapatırsınız ama kilitlememek lazım. Şu an işbirliği yapılacak bir durum yok” derken, yerel seçim öncesi işbirliği kapısının yeniden açılabileceğine işaret etti: 

“Biz İyi Parti olarak seçimlerde çok çalıştık ama karşılığında ne aldık? Çalışmadığımız yönünde sürekli yapılan ithamlar hem genel başkanımızı hem de tüm partililerimizi çok üzdü. Herkes durup durup HDP’ye teşekkür ediyor. Bu nedir? Bu, kabul edilemez. Biz, bundan böyle kendimizi, İyi Parti’yi seçmene anlatırken ittifaklar üzerinden anlatmayacağız elbette, doğrudur. Kendi politikalarımızı anlatacağız. Ama yerel seçim öncesi işbirliği yapılır mı, ona bakılır. Kimse unutmasın: Eğer 2019’da partimiz destek vermeseydi, CHP sadece İzmir ve Hatay’ı kazanabilecekti.”

“Kapı çalmayız, kapımızın çalınmasını bekleriz” 

Yeni dönemde İyi Parti’nin 50 kişilik Genel İdare Kurulu (GİK) üyelerinden biri olacak olan Ümit Özlale de, İyi Parti kurultayının muhalefet için bir milat niteliği taşıdığını söyledi. Partinin kendi politikalarını öne çıkaracağı bir dönem yaşanacağını anlatan Özlale, İyi Parti’nin 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde çok çalıştığını ancak bunun karşılık görmediğinden yakındı: 

“Bundan sonra işbirliği kapılarını kapattığımız şeklindeki değerlendirmeler yanlıştır. Yeri geldiğinde İyi Parti işbirliği yapacaktır. Ama bilinsin ki; biz bundan böyle kapı çalmayız, kapımızın çalınmasını bekleriz. “

- Advertisment -