Ana SayfaHaberlerGündemAkşener’in basın danışmanı Murat İde’nin görevine son verildi: Akşener’le görüşemeyen İde: “Hayırlı...

Akşener’in basın danışmanı Murat İde’nin görevine son verildi: Akşener’le görüşemeyen İde: “Hayırlı olsun”

Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinden sonra istifaların, görevden alınmaların hız kesmediği İyi Parti’de Meral Akşener’in basın danışmanı Murat İde’nin de görevine son verildi. İde’ye görevden alındığını parti sözcüsü Kürşad Zorlu açıkladı. Görevden alınmasıyla ilgili Akşener’le görüşemeyen İde, “Hayırlı olsun” demekle yetindi. İyi Parti’de yerel seçim sonrası Akşener’in de görevi bırakabileceği iddiaları var.

İyi Parti lideri Meral Akşener’in basın danışmanlığını yürüten gazeteci Murat İde’nin görevine son verildi. İde’ye görevden alındığını parti sözcüsü Kürşad Zorlu tebliğ ederken, Akşener’in İde’yle görüşmemesi dikkat çekti.

İde, Akşener ve Kürşad Zorlu ile arasında bir gerginlik yaşandığının işaretini önce Twitter (X) hesabından yaptığı paylaşımla verdi.

Murat İde, Akşener’in Cumhuriyet Bayramı kutlaması için dağıttığı hediyenin fotoğrafını “Bir fincan kahvenin BİLE 40 yıl hatırı var” ifadesiyle paylaştı.

Bu paylaşımın ardından “Neler oluyor” sorularıyla karşılaşan Murat İde sessiz kalmayı tercih ederken, İde’nin görevine son verildiğini parti sözcüsü Kürşad Zorlu akşam saatlerinde X hesabından “yollar ayrıldı” mesajıyla duyurdu:

“Genel başkanımız Sayın Meral Akşener’in basın danışmanlığı görevini yürüten Sayın Murat İde’ye bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar ve katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki meslek yaşamında başarılar dileriz.”

Kürşad Zorlu’nun bu paylaşımından sonra bu kez “Neden yollar ayrıldı?” sorusuyla karşılaşan Murat İde “Bilmiyorum. Hayırlı olsun” demekle yetindi.

Parti kulislerinde Murat İde’nin görevden alınırken Akşener’le görüşememesinin “incitici ve kırıcı” olduğunu söyleyen de var, “Bu işler böyle oluyor” diyen de.

Akşener bırakıyor mu?

İyi Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu’nun partisinden istifa ettiğini açıklamasıyla birlikte İyi Parti kulislerinde son dönemde konuşulan ve Akşener’in de İyi Parti liderliğini bırakacağını öngören iddialar daha yüksek sesle dile getirilmeye başlandı.

Akşener’in İyi Parti liderliğini bırakacağına dair iddialar 31 Mart 2024’teki yerel seçimlere İyi Parti’nin hiçbir partiyle ittifak yapmaksızın sadece kendi adaylarıyla girme kararına dayanıyor.

Partide bir ekip ittifakın gerekli olduğuna inanırken, bir ekip de “Kendimizi göstermeliyiz. Kendi adaylarımızla seçimde olmalıyız” sözleriyle partideki ittifak tartışmalarını alevlendirmişti.

Bu tartışmaların son kez değerlendirildiği parti yönetiminde “seçime ittifaksız girme” kararı alınmıştı.

Bu karara karşın partide tartışmaların bitmediği konuşuluyor.

İyi Parti genel başkan yardımcılarından Ahmet Zeki Üçok “Yerel seçimde İyi Parti’nin başarısızlık yaşaması durumunda Akşener’in parti liderliğini bırakacağına ilişkin iddialar doğru mu” sorusuna “Akşener bizim doğal liderimizdir. Ben böyle bir şey öngörmüyorum” yanıtı veriyor.

- Advertisment -