Ana SayfaHaberlerAltılı masa kurumsal iletişim komisyonu kuruluyor

Altılı masa kurumsal iletişim komisyonu kuruluyor

Çalışmaların kamuoyuna etkili biçimde anlatılamadığı eleştirilerinden kurtulamayan altılı masa, kamuoyuyla iletişimini güçlendirecek stratejilerin belirlenmesi için yeni bir komisyon kurma kararı aldı. Altı partinin iletişim sorumlularından oluşacak komisyon çalışmaya başladığında altılı masayla ilgili her türlü bilgi, rapor ve analizlerin yanı sıra basın duyuruları da tek elden kamuoyuyla paylaşılacak. Kurumsal iletişim komisyonunun hedefi; masanın birliktelik imajını kamuoyunda yaygınlaştırıp, yerleştirmek.

Altılı masa yeni bir iletişim stratejisiyle ilerleyeceğinin ilk işaretini 3 Temmuz Pazar günü yapılan liderler buluşmasında verdi. Bugüne kadarki akşam yemeği buluşmalarının aksine liderlerin beşinci buluşması öğle yemeğinde yapıldı ve buluşma sonrası için hazırlanan ortak açıklama gece geç saatlere kalmadan akşam saatlerinde kamuoyuyla paylaşılabildi. Böylelikle ortak açıklamanın daha çok kişiye ulaşması, daha çok konuşulması mümkün oldu.

Pazar günkü buluşmada DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ın masanın gündemine taşıdığı, altı siyasi partinin ortak iletişim stratejisiyle ilerlemesi gerektiğine dönük önerisi diğer liderlerden de kabul gördü. Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili tartışmaların masanın bugüne kadar seçim güvenliği ve kurumsal reformlar konularında yaptığı çalışmaları perdelediğinden yakınan Babacan’ın önerisi doğrultusunda altılı masa bu kez kamuoyuyla iletişimi güçlendirmek için yeni bir komisyon kurma kararı aldı.

Altılı masadaki siyasi partilerin kurumsal iletişim sorumlularının yer alması ve masanın birliktelik imajını güçlendirmeye dönük çalışmalar yapması istenen kurumsal iletişim komisyonu çalışmalarını bir rapor halinde liderlerin gündemine taşıyacak. Komisyonun öncelikle altılı masayla ilgili tüm bilgi, rapor, analiz ve basın duyurularını tek bir kanaldan kamuoyuyla paylaşması bekleniyor. Altılı masanın bir basın sözcüsünün olması da muhtemel. Bu karar da, komisyonun çalışmalarından sonra alınabilecek.

“Cumhurbaşkanı adayı açıklaması gecikmiyor”

Kurumsal iletişim komisyonu, altılı masanın cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda açılama yapmakta geciktiğine dönük eleştirileri masanın lehine çevirecek yeni mesajlar üzerinde de çalışacak. “Cumhurbaşkanlığı adayı açıklamasına dönük hiçbir gecikme yok. Türkiye’nin kazanması için gereken ne ise masadaki tüm liderler aynı iradeyi gösterecek. Halkımıza bu konuda açık garanti veriyoruz” diyen altılı masadaki parti kurmayları, meclisin kapalı olduğu süreçte liderlerin ekonomi, sağlık, eğitim, yargı alanlarında yaşanan olumsuzluklar başta olmak üzere halkın gerçek gündemini daha çok yansıtmak için yeni programlar yapacağını söylüyor.

Liderlerin altıncı buluşmasının da Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde meclisin kapalı olduğu dönemde, 7 Ağustos’ta yapılacak olması dikkat çekiyor.

Anayasa komisyonu çalışmasını genişletiyor

Altılı masanın anayasada ve yasalarda yapılması öngörülen değişikliklere ilişkin çalışan ortak komisyonunun; TBMM iç tüzüğü, siyasi partiler ve seçim kanunlarında yapılması istenen değişiklikleri de ele alması liderlerin son toplantısında karara bağlandı. Bu kararla birlikte komisyon, yeni değişiklik öneri listesini de çalışmasına ekleyerek kamuoyuyla paylaşacak.

- Advertisment -