Ana SayfaHaberlerGündemAltındağ'da köpek katliamı: Çok sayıda köpek vahşice öldürülüp gömülmüş

Altındağ’da köpek katliamı: Çok sayıda köpek vahşice öldürülüp gömülmüş

Altındağ Belediyesine ait köpek barınağında çok sayıda köpek mezarları bulundu. Bir grup hayvan sever gece yarısı Altındağ Belediyesinin barınağına gizlice girdi. Hayvan Hakları savunucuları dehşet bir manzara ile karşılaştı. Olay yerine jandarma ekipleri geldi.

Hayvan hakları savunucularıyla birlikte Altındağ’a giden DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, sosyal medya hesabından, “Niğde Belediyesi’nden sonra şimdi de Ankara Altındağ Belediyesi’nde toplu hayvan mezarları açıldığı ve köpeklerin katledildiği iddiası var. İddia üzerine hayvanseverler, hayvan hakları savunucuları saatlerdir Altındağ’da olay yerindeler, olay yerinde ölmüş hayvan kokusundan durulmadığını aktarıyorlar, katledilmiş gömülü köpeklerin cesetlerini tanıklıkları ile teyit ediyorlar. Bu feryat yaşatmak için, verilen bu mücadele yaşam mücadelesi. Avukatlar da birazdan bölgeye intikal etmiş olacak. Yetkililere ulaşmaya çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Koca daha sonra yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

Dün geceden beri Ankara Altındağ Belediyesi başta olmak üzere hiçbir yetkiliye ulaşamıyoruz. Bütün yetkili makamlar kapı duvar! Yetkililerin ağzını bıçak açmadığı gibi, katliamın sessiz bekçiliğini yapıyorlar. Bu cüreti saraydan gelen katliam fermanından ve evet oyları ile bu katliamın faili olanların işte bu fotoğrafından alıyorlar. Dün gece #Altındağ’da bıçaklanmış, patileri kesilmiş, bağırsakları ortalığa saçılmış, işkenceyle öldürülmüş köpeklerin görüntülerini yaratan da işte bu fotoğraf.

ABB: Barınak bize ait değil

Olayın ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), söz konusu barınağın kendi sorumluluk alanlarında olmadığını belirten bir açıklama yaptı. ABB, Altındağ Belediyesi’ne bağlı olan barınağın bu olayla ilişkili olduğunu vurgulayarak, yaşanan katliamın sıkı bir şekilde takip edileceğini kamuoyuna duyurdu.

6 gözaltı

İddialar üzerine savcı ve beraberindeki heyet inceleme yapmak üzere hayvan barınağına geldi. Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Emre Çınar’ın aralarında olduğu 6 belediye personeli gözaltına alındı. Gözaltına alınan personeller, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

- Advertisment -