Ana SayfaHaberlerGündemAmedspor Asbaşkanı Cahit Akın: ‘’Bu, Bursalı gençlerin yaptığı bir şey değil, sistematiktir”

Amedspor Asbaşkanı Cahit Akın: ‘’Bu, Bursalı gençlerin yaptığı bir şey değil, sistematiktir”

Amedspor Asbaşkanı Cahit Akın, dün Bursa’da oynadıkları maçta takımının uğradığı ırkçı saldırıları Serbestiyet’e anlattı: “Maçın iptal edilmemesi kesinlikle planlı. Maç bitene kadar ortada devlet yok, vali yok, federasyon yok. Kimse yok. Sadece maç bittikten sonra İçişleri Bakanlığı ihmali olan görevlilere karşı soruşturma başlatacaklarını ve açığa alacaklarını söyledi. O da maç bittikten sonra söyleniyor. Erzincan'da da bize küfür ediyorlar. Onu da mı Bursalı gençler yapıyor? Yani anlayacağınız bu işkenceler, bu engellemeler sistematiktir.’’

Amedspor Asbaşkanı Cahit Akın, TFF 2. Lig Beyaz Grup 23’üncü haftasında oynanan Bursaspor-Amedspor maçında yaşanan olayları ve ırkçı saldırıları Serbestiyet’e anlattı:

Amedspor Asbaşkanı Cahit Akın.

‘’Bütün bu olanlar bizi doğrularımızdan ayırmayacak, bizi işimizden, görevimizden alıkoymayacak’’

Futbolun doğasında olan nahoş olaylar vardır. Bizim maçlarımızda olan şeyler futbolun doğasına ait unsurlar değil. Planlı, programlı düzenlenen saldırılardır.

Hatta sadece fiziki saldırılar değil, bir sürü tehdit mesajları da barındırıyor. Sosyal, siyasal ve politik mesajları da içeriyor bu tehditler.

Örneğin Kürtlerin hayatında kara leke olarak kalan doksanlı yılların işkencecilerinin, katillerinin kullandıkları Toros araçlar Bursaspor maçında gösteriliyor. Yeşil gibi insanların fotoğraflarının saatlerce bütün medyaya servis edilmesi futbolun doğasına dahil bir davranış biçimi olamaz.

Bütün bunlar ne zaman oluyor? Amedspor’la yapılan maçlarda oluyor. Amedspor’u hazmedemiyorlar. Kürtler, bir sportif faaliyetleri olduğunda sürekli bu tarz olaylara maruz kalıyor.

Her yerde, her deplasmanda şiddete maruz kalıyoruz. Türkiye’de deplasman yasağı yokken bizim bütün deplasmanlarımız terörize edilerek yasaklanıyor. Hiçbir deplasmana taraftarlarımızı taşıyamıyoruz.

Dün yaşananlar Bursalı gençlerin yaptığı bir şey değil. Sonuçta deplasman yasağını bu gençler mi veriyor? Erzincan’da da bize küfür ediyorlar. Onu da mı Bursalı gençler yapıyor? Yani anlayacağınız bu işkenceler, bu engellemeler sistematiktir. Korkutmaya, sindirmeye çalışıyorlar.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun kurallarına göre o maç oynatılamazdı. Çünkü futbol maçının altyapısı yoktu orada. Oyuncular şiddete maruz kalıyordu. Bu aşamada maçı iptal etmeleri lazımdı. Ama bütün ısrarlara rağmen devam etti maç.

Kaleci yaralanmış, yerde yatıyor. Sağlık görevlilerini bile çağırmıyor hakem. Maç doksan dakika oynatıldı o şartlarda. Sahada su şişesinden, değişik cisimlerden dolayı adım atamıyorsun. Maçın iptal edilmemesi kesinlikle planlı.

Maç bitene kadar ortada devlet yok, vali yok, federasyon yok. Kimse yok. Sadece maç bittikten sonra İçişleri Bakanlığı ihmali olan görevlilere karşı soruşturma başlatacaklarını ve açığa alacaklarını söyledi. O da maç bittikten sonra söyleniyor.

Bizim gerek hukuki, gerek siyasal, gerek sosyal girişimlerimiz var. Sonuçta biz takımımızın savunucusuyuz. Bütün bu olanlar bizi doğrularımızdan ayırmayacak, bizi işimizden, görevimizden alıkoymayacak. Biz yine işimize, yolumuza devam ediyoruz.

Neye inandıysak gene ona inanacağız. Nerede durduysak yine orada duracağız. Amedspor sportif faaliyet yürüten bir kuruluştur. Ne kimseye şiddet uyguluyoruz ne de şiddeti kabul ediyoruz.

Bir Kürt gencine işkence yapılarak, eline Bursaspor afişi verip poz verdiriyorlar. Nefretle kınıyoruz bu yapılanları. Bu insanlık dışı bir şeydir. İşkencedir. Bunları asla kabul etmiyoruz.

- Advertisment -