Ana SayfaHaberlerANALİZ | Narin’in ölüm şeklini, cansız bedeninin bulunmasından 8 gün...

ANALİZ | Narin’in ölüm şeklini, cansız bedeninin bulunmasından 8 gün önce kim duyurmuştu?

Narin’in elle boğularak öldürüldüğünü tespit eden Adli Tıp raporu 19 Eylül’de kamuoyuna yansıdı. Narin’in cansız bedeni ise 8 Eylül’de bulunmuştu. Ancak Narin’in elle boğulduğunu kamuoyuna cansız bedeninin bulunmasından bile 8 gün önce duyuran biri vardı: “Murat Çınar Çatalca”. Narin’in ölüm şeklini bilen “Murat Çınar Çatalca” adlı Facebook hesabının paylaşımları ile Nevzat Bahtiyar’ın ifadeleri arasında da paralellikler vardı.

Diyarbakır Bağlar’a bağlı Tavşantepe köyünde 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili medyada ve sosyal medyada birçok iddia gündeme gelmeye devam ediyor.

Narin’in öldürülmesiyle ilgili sosyal medyada ortaya atılan ve büyüyerek medyanın gündemine gelen ilk büyük iddia, “Murat Çınar Çatalca” adlı bir Facebook hesabından yapılan paylaşımdı.

21 Ağustos’ta ortadan kaybolan ve arama çalışmaları başlatılan Narin’in cansız bedeni 8 Eylül’de bir çuval içerisinde Eğertutmaz Deresi’nde bulunmuştu. Narin’in amcası ve Tavşantepe’nin de muhtarı olan Salim Güran, Narin’in cansız bedeninin bulunmasından önce 31 Ağustos tarihinde gözaltına alınmış ve 2 Eylül’de de tutuklanmıştı.

Salim Güran’ın gözaltına alınmasının ardından “Murat Çınar Çatalca” adlı bir Facebook hesabından Salim Güran’ın yaptığı son paylaşımın altına gönderilen bir mesajda, Narin’in öldürülmesiyle ilgili kamuoyunda hiç duyulmamış iddialar vardı.

“Narin’in Salim Güran’ın aracında olduğu görüntüleri jandarmaya verdim”

Hesaptan atılan mesajda, Narin’in ortadan kaybolmasından hemen sonra Salim Güran’ın aracının ön koltuğunda Narin’in koyu kahverengi bir battaniyeye sarılı bir şekilde “ya baygın ya da Salim elleriyle boğmuş vaziyette yatıyor” olduğunu gösteren benzin istasyonu kamera görüntüleri olduğunu hatta bu görüntüleri jandarmaya “Murat Çınar Çatalca”nın kendisinin verdiği iddia ediliyordu.

“Murat Çınar Çatalca” hesabından şu mesaj atılmıştı:

“Salim Güran, köyün muhtarıdır. HTS kayıtlarında olay öncesi ve sonrası da Narin Güran’ın annesi ile hem mesajlar hem de arama kayıtları var. Olay günü Narin kaybolduktan 15-20 dakika sonra Salim Güran kendi aracıyla hızla köyden çıktı, yakıtını da almıyor, bir petrole giriyor, marketten ıslak mendil alıyor. Kamera kayıtları alındı yemin ederim. Kamera kayıtlarını kendim verdim jandarma komutanına ve benim görüntülerden hiçbir şey paylaşmamam istendi hatta bu delilleri medyaya vermekten ceza alırım denildi. Bu muhtar Narin’in erkek kardeşi Enes ile de görüşüyordu. Telefon kayıtlarına göre olay sonrası ve kamera kayıtlarında ne yazık ki Narin ya baygın ya da Salim elleriyle boğmuş vaziyette yatıyor ön koltukta ve üstünde koyu kahve renginde bir battaniye vardı. Muhtarı petrol çalışanları da tanıdığı için şüphe yoktu ayrıca muhtarın telefonu kapalıydı ve 2 saat sonra köye karanlıkta dönüyor. Bu sefer köye döndüğünde sanki hiçbir şeyden habersiz gibi davranıp ne olmuş Narin’e diye ağlamış üzüntü süsü vermiştir. Bu muhtar hem tefeci hem de ahlakı bozuk bir insandır şerefsizdir.”

İki hesap daha ortaya çıktı: “Yusuf Mahir Koçyiğit” ve “Murat Akkaya”

Bu hesabın paylaşımının sosyal medyada yayılması ve medyada da haber olmasından sonra “Yusuf Mahir Koçyiğit” ve “Murat Akkaya” adlarında iki Facebook hesabı daha ortaya çıktı.

“Yusuf Mahir Koçyiğit” hesabı, hem “kendi”nin hem de “Murat Çınar Çatalca”nın aynı benzin istasyonunda çalıştığını iddia etti ve Murat Çınar Çatalca” hesabından yazılanları tekrarladı.

“Arkadaşlar Murat Çınar çalıştığımız petrolün market görevlisidir. Dedikleri gerçektir. Yanılgı veya yalan yoktur içinde. Bu şerefsiz namussuz p…enk Salim Güran petrole aracı hızlı biçimde kullanarak geliyor. Islak mendil alıyor. Aracı da marketin önüne çekmiyor, oto yıkama tarafına park ediyor. Islak mendil alıyor araca biniyor çıkıp gidiyor. Bu doğru bilgilere yalan diyen şerefli namuslu onurlu cesaretli ise ve Salim Güran itinin pislik ortağı değilse jandarmayı arasınlar gerçek mi yalan mı? Şayet Murat’ın kılına zarar gelirse taş üstünde taş kalmaz o köyde. Kimsenin ne namus ne de can güvenliği kalır. Kimse Murat’ı tehdit etmesin.”

“Salim Güran’ın ailesi tarafından ölümle tehdit ediliyorum”

Yine aynı iddiaları tekrarlayan “Murat Akkaya” hesabının yazdıklarından, kendisinin “Murat Çınar Çatalca” hesabını kullanan kişinin bir başka bir hesabı olduğu izlenimine varılıyor.

“Murat Akkaya” hesabından yapılan paylaşımda, Salim Güran’ın akrabaları tarafından tehdit edildiği iddia edilerek şunlar yazıldı:

“Saatlerdir Salim Güran’ın abisi, kardeşi, ailesi ve eşinin ailesi tarafından ölümle tehdit ediliyorum. Şahsıma tehdit, hakaret mesajları atılmıştır. Çalıştığım benzinlik sahibi tehdit edilmiştir.”

Hesaplar sahte, kamera görüntüleri yok

“Murat Çınar Çatalca” hesabından paylaşılan iddialar sosyal medyada çok paylaşıldı, medya kuruluşları tarafından haber yapıldı hatta paylaşımı yapan ve Tavşantepe yakınlarında bir benzin istasyonunda çalışan Murat Çınar Çatalca adlı kişinin jandarma tarafından ifadesinin alındığını bile haberleştirenler oldu.

Ancak kısa bir süre sonra Murat Çınar Çatalca ve diğer iki hesap kapanarak ortadan kayboldu. Habertürk’ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, ilk paylaşımı yapan “Murat Çınar Çatalca” hesabı ile “Yusuf Mahir Koçyiğit” hesabının sahte olduğu ortaya çıktı. “Murat Akkaya” hesabıyla ilgili ise henüz kamuoyuna yansımış bilgi yok.

Yine hesapların iddialarında bahsedilen kamera görüntülerinin bulunmadığı ve soruşturmayı yürüten birimlere bu yönde bir bilgi de iletilmediği ortaya çıktı.

“Salim Güran, aracın ön koltuğunda bulunan battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek…”

Serbestiyet Genel Yayın Yönetmeni Yıldıray Oğur, 16 Eylül’deki “Tavşantepe Köyü masum olabilir mi?” başlıklı yazısında “Murat Çınar Çatalca” Facebook hesabından yapılan paylaşımdaki iddialar ile Narin’in cansız bedenini Eğertutmaz Deresi’ne sakladığını kabul eden tutuklu şüpheli Nevzat Bahtiyar’ın ifadeleri arasındaki benzerliklere dikkat çekmişti.

Narin’in cansız bedeninin bulunduğu 8 Eylül günü gözaltına alınan Nevzat Bahtiyar, jandarmada verdiği ilk ifadesinde “Murat Çınar Çatalca” hesabından yapılan paylaşımdaki iddiaya benzer bir şekilde şunları yazmıştı:

“Salim Güran bana eliyle aracın ön yolcu koltuğunda bulunan battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek, ‘Bunu yok edeceksin’ dedi. Ben de gösterdiği şeyin yanına yaklaştım ve bakınca battaniyeye sarılı hareketsiz yatan insan olduğunu anlayınca şaşırdım ve tereddüt ettim.”

Yasak ilişki iddiası

Nevzat Bahtiyar, savcılıkta verdiği ifadesinde de yine “Murat Çınar Çatalca” hesabından yapılan paylaşımdaki başka bir kısma işaret eden bir iddiada bulunarak şunları söyledi:

“Tavşantepe Mahallesi’nde Salim Güran’ın, Narin’in annesi Yüksel Güran ve kendi amcasının eşi olan M.G. ile ilişkilerinin olduğu konuşuluyordu. Salim Güran’ın bu iki kadından biriyle yaşadığı cinsel ilişkiyi görmesi üzerine bu hususu anlatmasıyla toplum arasında dışlanacağı, itibarsızlaşacağı ve Güran ailesi içerisinde problemler yaşanacağından dolayı Narin’i öldürmek istemiş olabileceğini düşünüyorum.”

Bu iddia “Murat Çınar Çatalca”nın paylaşımında da biraz örtük bir şekilde şöyle geçiyordu:

“Salim Güran, köyün muhtarıdır. HTS kayıtlarında olay öncesi ve sonrası da Narin Güran’ın annesi ile hem mesajlar hem de arama kayıtları var.”

“Murat Çınar Çatalca” Narin’in elle boğulduğunu biliyordu

“Murat Çınar Çatalca” hesabından yapılan paylaşımda, dikkat çekici bir vurgu daha vardı.

Paylaşımda, Salim Güran’ın aracında Narin’in görüldüğü iddia edilen kısımda “Narin ya baygın ya da Salim elleriyle boğmuş vaziyette yatıyor” ifadesi yer almıştı.

Narin’in cansız bedeni bu paylaşımdan 8 gün sonra 8 Eylül’de bulunmuş, Narin’in elle boğularak öldürüldüğü ise 19 Eylül’de Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu raporunun kamuoyuna yansımasıyla ortaya çıkmıştı.

Ancak “Murat Çınar Çatalca” hesabını kullanan kişi, Narin’in henüz canlı bulunma ihtimalinin bile dillendirildiği günlerde Narin’in elle boğularak öldürüldüğünü biliyordu.

Gerçek kimliğiyle ilgili henüz bir bilgi olmayan “Murat Çınar Çatalca” hesabını kullanan kişinin kim olduğuyla ilgili değerlendirme yapmak kolay değil.

Ancak cinayetin işleniş şeklini adli tıp raporundan yaklaşık üç hafta önce duyuran bir hesabın kullanıcısının cinayetle ilgisinin, sahte bir hesap açıp uydurma iddialar ortaya atmaktan daha fazla olduğu şüphesi kafalarda yer ediyor.

- Advertisment -