Ana SayfaHaberlerBahçeli tweet attı, Habertürk’te iki tepe yönetici gitti

Bahçeli tweet attı, Habertürk’te iki tepe yönetici gitti

Bahçeli’nin açıkladığı MHP’nin 100 maddelik anayasasının değerlendirildiği Habertürk programını beğenmeyen MHP genel başkan yardımcısı, programcılara hakaret eden tweet attı. Hakaret edilen Ebru Baki ve Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ekrandan cevap verdi. Bunun üzerine Bahçeli, “#HabertürkTvİzlemiyorum" kampanyası başlattı. Kampanyayla önce Aydemir görevden alındı, sonra Habertürk TV’nin GYY’si Kürşad Oğuz istifa etti

Habertürk TV sabah kuşağı programını hazırlayıp sunan kanalın Ekonomi Müdürü Ebru Baki’nin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün (4 Mayıs) partisi tarafından hazırlanan anayasa çalışmasını açıklaması ile ilgili konukları ile birlikte yaptığı yorumlar, MHP camiasından tepki çekmişti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ulvi Yönter dün (4 Mayıs) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Habertürk’te art niyetli Ebru Baki’ye konuk olan Kemal Öztürk, Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu ile Gülfem Saydam Sanver’in Genel Başkanımızın 100 maddelik anayasa önerisini karalama çabaları edepsizlik ve terbiyesizliktir. Ne o, kaldıramadınız mı? Kudurdunuz değil mi?

Ebru Baki, her seferinde MHP’ye tahammülsüzlüğünü ifşa eden, alaycı gülümsemesiyle gerçekleri çarpıtan sözde bir gazetecidir….Konuklarını MHP düşmanları arasından seçmesi tam bir kokuşmuşluktur…Bugünkü golü çıkaramayınca çirkefliği ve çirkinliğe tercih ettiler. Yuh olsun!”

Ulvi Yönter’e cevabı, bu sabah (5 Mayıs) Ebru Baki’nin program partnerliğini yapan Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir vermiş ve Yönter’i özür dilemeye davet etmişti. Aydemir’in konuyu açması üzerine konuşan Ebru Baki, bunun da bir tür kadına şiddet olduğunu ifade etmişti.

Bülent Aydemir’in Habertürk canlı yayınında Ulvi Yönter’e ifadelerini iade etmesinin ardından MHP çevresinden Habertürk’e ve iki gazeteciye yönelik hakaret ve tehdit içerikli paylaşımlar gelmeye başladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli attığı tweet’te, “#Habertürkİzlemiyorum” hastagine yer verdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise paylaşımında, Bülent Aydemir’in açıklamalarına gönderme yapılarak MHP’liler tarafından açılan  “#MezopotamyaÇocuğuBülent” hastagini kullanarak şu ifadelere yer verdi:

“Habertürk’te boy gösteren Ebru Baki, Bülent Aydemir ve benzerlerine sesleniyoruz; TBMM’de temsil edilen ve maşeri vicdanı aksettiren MHP’nin kurumsal kimliğini, medya kuruluşu sıfatıyla hedef alamazsınız.

2(son)-Gazeteciliğin temel normları arasındaki tarafsızlık ilkesine aykırı olan bu tutum, Türkiye’de yerleşik demokratik teamüllere de mugayir ve hukuksuzdur.”

Çok sayıda MHP’li yönetici, milletvekili ve partili de gün boyunca açılan“#MezopotamyaÇocuğuBülent ve #Habertürkİzlemiyorum” hastagleri üzerinden tehdit ve hakaret içerikli mesajlar paylaştı.

İki gündür devam eden linç ve baskı uygulamalarının ardından bugün akşam saatlerinde kanalın, Bülent Aydemir ile yollarını ayırdığı, sorumluluğu üstüne alan kanalın genel yayın yönetmeni Kürşad Oğuz’un ise istifa ettiği öğrenildi.

- Advertisment -