Ana SayfaANALİZLERBebek sahilindeki zanlı Özgür K.’nın Pakistanlı olduğu iddiası neye dayanıyor?

Bebek sahilindeki zanlı Özgür K.’nın Pakistanlı olduğu iddiası neye dayanıyor?

Bebek sahilinde bir kadınla cinsel ilişkiye giren Özgür K.’nın sonradan Türkiye vatandaşlığı almış bir Pakistanlı olduğu iddiasının yegâne dayanağı, kullanıcı adı “Ozgur K.” olan ve Pakistanlı bir kişi tarafından kullanıldığı anlaşılan bir Twitter hesabı… Özgür K.’nın gözaltına alındığı sıralarda Pakistan iç siyasetiyle ilgili paylaşımların yapıldığı hesap Türkiye’den beklenmedik bir tepkiyle karşılaştı. Sonunda Pakistan’daki “Ozgur K.” hesabı kapandı. “Ozgur K.” hesabını kullanıcının kendisinin mi kapattığı yoksa hesabı hedef gösteren Türkiye’deki sosyal medya kullanıcılarının mı kapattırdığı belli değil.

Bebek Sahili’nde cinsel ilişkiye giren bir erkek ve bir kadının görüntüleri sosyal medyada infial yaratmış, bu kişilerin yabancı oldukları iddia edilmiş, olay yeni bir sığınmacı karşıtlığı kampanyasını ateşlemişti. Ancak valilikten yapılan açıklamada her ikisinin de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldukları belirtilmişti.

Erkek şüpheli Özgür K. tutuklanırken, kadın şüpheli C.M.T. Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gözlem altına alınmıştı.

Videodaki iki kişinin TC vatandaşı olduklarının açıklanmasından sonra sosyal medyada şüpheli Özgür K.’nın sonradan Türkiye vatandaşlığına geçerek bu adı aldığına ve aslında Pakistanlı olduğuna dair yeni bir kampanya başlatıldı.

Özgür K.’nın Pakistanlı olduğu iddiası ilk olarak @haber’in sosyal medya hesabında yer aldı.

Ancak @haber, Özgür K.’nın Pakistanlı olduğu iddiasının yer aldığı paylaşımını bir süre sonra kaldırdı.

Pakistanlı Twitter kullanıcısı “Ozgur K.”

Sosyal medyadaki bu iddiaya delil olarak “Ozgur K.” kullanıcı adlı (@ozgur153) ve Pakistanlı birine ait olduğu belli bir Twitter hesabı gösterildi.

Pakistanlı “Ozgur K.”nın Türkiye bayraklı paylaşımı

Sosyal medyada bu hesabın tutuklanan Özgür K.’ya ait olduğu iddiasına ikinci bir delil olarak da hesabın 2019’da yaptığı bir paylaşım gösterildi.

“Ozgur K.” bu paylaşımında, Pakistan’la iyi ilişkileri olan lokanta işletmecisi ve sosyal medya fenomeni Burak Özdemir’in Pakistan’la ilgili bir paylaşıma verdiği yanıtta “abi” sözcüğünü kullandığı ve Pakistan ile Türkiye bayraklarını yan yana koymuş olduğu görülüyor.

Pakistanlı “Ozgur K.”ya sosyal medya linçi

Bu Twitter hesabını delil gösterip peşine de bir vatandaşlık alma öyküsü takan ve böylece Özgür K.’nın Pakistanlı olduğundan emin olan sosyal medya kullanıcıları; Özgür K.’nın hesabı olduğu düşünülen “Ozgur K.” kullanıcı adlı “@ozgur153” hesabını da hedef almaya başladı.

https://twitter.com/kbbyra/status/1531723006573264896?s=20&t=YW8ZtXm0xeYMlPozW0i7Gw

“Hapishaneden nasıl paylaşım yapıyor?”

Bazı sosyal medya kullanıcıları ise @ozgur153 hesabının, Özgür K.’nın gözaltında ve tutuklu bulunduğu sıralarda Twitter’da paylaşım ve beğenilerine devam ettiğine dikkati çekti.

İmran Khan destekçisi

Profil resmi ve paylaşımlarından, Nisan ayında güvensizlik oyu alarak başbakanlıktan muhalefete düşen İmran Khan’ın sıkı bir destekçisi olduğu anlaşılan @ozgur153 hesabının kullanıcısı, Özgür K.’nın Türkiye’de gözaltında bulunduğu sırada sürekli olarak Pakistan iç siyasetiyle ilgili paylaşımlar yapmaktaydı.

@ozgur153 hesabının paylaşımları arasında gezinenler, sayfasında Türkiye ile ilgili buldukları başka bazı içerikleri de hesabın sahibinin Özgür K. olduğunun yeni delilleri olarak gösterdiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının olduğu gazete ilanları da “Türkiye reklamı” olarak değerlendirilerek Özgür K.’nın Pakistanlı olduğuna delil yapıldı.

Paylaşımlardaki gazete ilanları, İmran Khan yerine başbakanlığa gelen Şahbaz Şerif’in bugün (1 Haziran) Erdoğan tarafından kabul edileceği Türkiye ziyaretinin duyurularıydı.

Sıkı bir İmran Khan taraftarı olan @ozgur153 hesabının kullanıcısının retweet ettiği bu paylaşımlarda da, mevcut başbakan Şahbaz Şerif’in diplomatik ziyaretlerini gazete ilanlarıyla duyurması eleştiriliyordu.

Türkiye’den linçe uğrayan “Ozgur K.” hesabı kapandı

@ozgur153 hesabını etiketleyerek Türkiye’den birçoğu küfür ve hakaret dolu, tehdit içeren paylaşımların sonunda @ozgur153 hesabı kapandı.

@ozgur153 hesabını kullanıcının kendisinin mi kapattığı yoksa hesabı hedef gösteren Türkiye’deki sosyal medya kullanıcılarının mı kapattırdığı belli değil.

“Özgür K., Çorum Sungurlu doğumlu”

Sosyal medyada Özgür K.’nın Pakistanlı olduğunu kanıtlamak isteyenler, bu iddiayı gerçekçi bulmayanlara da sert sözlerle yüklendi.

Oda TV mahkeme tutanaklarına ulaşarak, Türkiye vatandaşlığı almış bir Pakistanlı olduğunu kanıtlamak için büyük çabalar sarf edilen Özgür K.’nın Çorum’un Sungurlu ilçesi doğumlu olduğunu duyurdu.

- Advertisment -