Ana SayfaHaberlerBeykent ve Doğuş öğrencileri: “Zamlı ücretleri, yatay geçiş süresi dolduktan sonra açıkladılar”

Beykent ve Doğuş öğrencileri: “Zamlı ücretleri, yatay geçiş süresi dolduktan sonra açıkladılar”

Beykent grubuna ait Beykent ve Doğuş üniversiteleri, 2018-2020 arasında kayıt yaptıran öğrencilerine üniversite hayatları boyunca yılda en fazla yüzde 5, 2021’de kayıt yaptıranlara ise en fazla yüzde 10 eğitim ücreti zammı uygulanacağı sözünü vermişti. Sözünü tutmayarak yüzde 250’ye varan zamlar açıklayan Doğuş Üniversitesi’nin öğrencileri ve velileri, üniversitenin Dudullu Kampüsü’nün önünde basın açıklaması yaptı. Yönetim, “Olağanüstü enflasyon nedeniyle ücretlerin güncellemesi zorunluluğu ortaya çıkmıştır” diyor.

İkisi de Beykent Eğitim Kurumları’nın sahibi Adem Çelik’e ait olan vakıf üniversiteleri Beykent ve Doğuş, öğrencilerine kayıt yaptırdıkları dönem verdiği eğitim süresi boyunca yıllık artış ücretinin yüzde 5’i aşmayacağı sözünü tutmayarak yüzde 250’ye varan zamlar yapmıştı.

Doğuş Üniversitesi öğrencileri ve velileri, üniversitenin Dudullu kampüsü önünde basın açıklaması ve eylem yaptı.

“Öğrencileri kaybetmemek için yatay geçiş süresi dolduktan sonra ücretleri açıkladılar”

Basın açıklaması sonrası gazetecilere demeç veren bir veli “Bu öğrencileri kaybetmemek için yatay geçiş süresi dolduktan sonra, 9 Ağustos’ta açıkladılar ücretleri. Neden böyle bir tuzak kurdular? Ben ödeyemeyeceğim” diye konuştu.

Beykent Üniversitesi öğrencileri de Cuma günü (12 Ağustos) üniversitenin Ayazağa Kampüsü önünde basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

“Yüzde 15 indirim”

Öğrencilerin Twitter’da dün açtıkları #dogussözündedur ve #beykentbizisömürme etiketlerinin Twitter’ın gündemdekiler listesinin en üst sıralarında yer alması üzerine iki üniversiteden birbirinin çok benzeri açıklamalar yayımlandı.

“Ücretlerin güncellenmesi zorunluluğu ortaya çıkmıştır” denilen açıklamalarda, “bu yıl oluşan olağanüstü enflasyon artışına rağmen ücretler öğrenciler için ekstra yüzde 15 indirimli olacak şekilde belirlendi” deniyor.
Beykent’ten yapılan açıklama şöyle:

“Dünya çapında yaşanan ve birçok ülkeyi olumsuz yönde etkileyen olağanüstü ekonomik unsurlar gözlemlenir hale gelmişken üniversitemiz tarafından ücretlerin güncellemesi zorunluluğu ortaya çıkmıştır.
“Bilindiği üzere hemen her yıl enflasyon yüzde 10 seviyelerinde seyrederken ve bu yıl oluşan olağanüstü artışa rağmen mevcut öğrencilerimiz için ekstra yüzde 15 indirimli olacak şekilde ücretler belirlenmiştir. Söz konusu indirim açıklanan ücretin içerisindedir. Kayıt olduğunuz dönemin tercih burs oranları ise aynen korunmuştur.”

Üniversitelerin sahibi Çelik ailesi

Her iki üniversite de Beykent Eğitim Kurumları sahibi Adem Çelik’e ait.

Beykent Üniversitesi’nin mütevelli heyeti başkanlığını Adem Çelik, Doğuş Üniversitesi’nin mütevelli heyeti başkanlığını ise Adem Çelik’in oğlu Alkan Çelik yapıyor.

Alkan Çelik aynı zamanda Beykent Üniversitesi’nde rektör danışmanı olarak da görev yapıyor.

- Advertisment -