Ana SayfaHaberlerBilim TeknolojiKandilli’den kurumlara afet bilinci ve deprem eğitimleri

Kandilli’den kurumlara afet bilinci ve deprem eğitimleri

 

İstanbul’u etkileyecek olası yıkıcı bir depreme hazırlık için gerçekleştirilen çalışmalara katkıda bulunmak ve İstanbul'da olası bir deprem karşısında can ve mal kaybını azaltmak için halkın afet bilincini, yerel hazırlığı ve ilk müdahale organizasyon ve becerilerini arttırmak amacıyla kurulan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Afete Hazırlık Eğitim Birimi (AHEB) tarafından düzenlenen eğitimler son aylarda vatandaşlardan olduğu kadar STK, belediye ve şirketlerden de büyük ilgi görüyor.

 

Söz konusu eğitimlerde ülkemizin bir deprem ülkesi olduğu hatırlatılarak, deprem tehlikesinin oluşturacağı riskleri en aza indirmek için deprem öncesi alınması gereken önlemler, deprem sırasında doğru davranış şekli ve deprem sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgiler veriliyor.

 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Afete Hazırlık Eğitim Birimi tarafından  01 Ocak 2019- 09 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleşen eğitimler kapsamında;

 

·         5 Adet Eğitmen Eğitimi ile 76 eğitmen yetiştirildi.

·         7 Adet Temel Afet Bilinci Eğitimi ile 237 kişiye eğitim verildi.

·         26 Adet Deprem Simülasyon Tırı Etkinliğinde 36 günde toplam 13.893 katılımcıya Deprem Bilinci Eğitimi ve Deprem Simülasyonu yapıldı.

·         Kandilli Kampüsü’nde bulunan DepremPark’ı ziyaret eden 154 okuldan toplam 4600 öğrenciye ve 312 öğretmene Deprem ve Depreme hazırlık konularında uygulamalı eğitimler verildi.

 

 

AHEB’in şirketlere yönelik eğitimlerinde ise Migros, Arçelik, Socar, BİMED gibi şirketler başta olmak üzere talepte bulunan çeşitli firma ve kurumların çalışanlarına yönelik “Deprem Tırı Simülasyon ve Eğitim Projesi’’  ve Temel Afet Bilinci Eğitimleri gerçekleştiriliyor. Hali hazırda 100’ü aşkın şirket ve kurumun eğitim talebinde bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Afete Hazırlık Eğitim Birimi’nin eğitim çalışmaları kapsamında;

 

Migros İş Sağlığı ve Güvenliği Biriminin Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü iş birliğiyle hazırladığı “Deprem Tırı Simülasyon ve Eğitim Projesi”  kapsamında 12 ayrı merkezde gerçekleştirilen etkinliklerde Migros çalışanlarından, mağaza müşterilerinden ve öğrencilerden oluşan 2838 kişiye ulaşıldı. 24 Eylül’de 5M Antalya Kipa AVM’de kamuya açık olarak düzenlenen eğitimlerde verilen bilgilerle, deprem meydana gelmeden önce önlem almaya yönlendirmek, deprem sırasında doğru korunma tekniklerini uygulamalarını sağlamak ve deprem sonrası hareket tarzı konusunda bilinçlendirme yapılması hedeflendi. Antalya’nın ardından eğitimlerin ikinci durağı 5M Muğla Ortakent Bodrum oldu. Daha sonra sırasıyla 5M Kuşadası Kipa AVM, 5M İzmir Balçova, 5M Ankara Eryaman, 3M İstanbul Anadolu Hisarı, 5M Yalova Kipa AVM, 5M Kocaeli Derince Kipa AVM, İstanbul 5M Beylikdüzü,  5M Silivri Kipa AVM ve 5M Çanakkale Kipa AVM’de eğitimler gerçekleştirildi. 

 

Bimed Teknik Aletler Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi yöneticileri ile 540 çalışanın katıldığı Deprem Bilinci Eğitimi ve Deprem Simülasyonu etkinliği gerçekleştirildi.

 

Gaziosmanpaşa Hastanesi çalışanlarının katılımı ile AHEB Eğitmenleri tarafından  "ABCD Temel Afet Bilinci Eğitmen Eğitimi" programı gerçekleştirildi.

 

SOCAR Aliağa Liman İşletmesi İş Sağlığı ve Güvenliği yöneticileri ile 120 çalışanın katıldığı Deprem Bilinci Eğitimi ve Deprem Simülasyonu etkinliği gerçekleştirildi.

 

Arçelik  yöneticileri ile 500 çalışanının katıldığı Deprem Bilinci Eğitimi ve Deprem Simülasyonu etkinliği gerçekleştirildi.

 

 

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğünün yöneticileri ile 233 çalışanının katıldığı Deprem Bilinci Eğitimi ve Deprem Simülasyonu etkinliği gerçekleştirildi.

 

İller Bankası A.Ş. İstanbul Bölge Müdürlüğü çalışanlarına Temel Afet Bilinci Eğitimi verildi. İller Bankası A.Ş. İstanbul Bölge Müdürlüğünün İtfaiye, Kurtarma, Söndürme, Sosyal yardım ve Teknik Onarım Ekiplerini oluşturan personeline İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmaları kapsamında; Ülkemizin neden bir deprem ülkesi olduğu, deprem tehlikesinin oluşturacağı riskleri en aza indirmek için deprem öncesi alınması gereken önlemler, deprem sırasında doğru davranış şekli ve deprem sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgiler verildi.

 

 

- Advertisment -