Ana SayfaVİDEO HABERBir ‘Emre Olur-Emniyet siber suçlar-Beyaz TV’ prodüksiyonu: Atılmamış tweet’leri atılmış gibi göstererek...

Bir ‘Emre Olur-Emniyet siber suçlar-Beyaz TV’ prodüksiyonu: Atılmamış tweet’leri atılmış gibi göstererek hapse İYİ Partili attırmak

Sedat Peker’in basın danışmanı olarak tanınan Emre Olur Emniyet’teki ifadesinde, bir dönem Ankara Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele biriminde çalıştığını söyledi. Daha önce (23 Kasım 2021) verdiği bir söyleşide, aynı dönemde Beyaz TV’de de çalıştığını anlatan Olur, o dönemde Emniyet ve Osman Gökçek’in bilgisi dahilinde, İYİ Parti sosyal medya direktörü Kerim Çoraklık’a aitmiş gibi gösterdiği bazı tweet’ler üzerinden Çoraklık hakkında soruşturma açılmasını sağlamıştı. Bu iftiralardan biri 3 Mayıs 2018’de Beyaz TV’deki “Ne var ne yok” programında ortaya atılmıştı. Kerim Çoraklık bu yayından beş gün sonra “FETÖ” suçlamasıyla gözaltına alınmış, 16 ay tutuklu kaldıktan sonra beraat etmişti.

Gazeteci Barış Pehlivan, Halk TV’deki Sansürsüz programında Sedat Peker’in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur’un Emniyet ifadesindeki önemli bir konuyu kamuoyuna açıkladı.

Pehlivan’ın aktardıklarına göre Emre Olur, ifadesinde, 2016 sonrasında bir dönem Ankara Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele biriminde çalıştığını söyledi.

Emre Olur aynı dönemde Beyaz TV’de de çalışıyordu ve 23 Kasım 2021’de gazeteci Murat Ağırel’e verdiği söyleşide, o dönemde başta İYİ Parti’nin sosyal medya direktörü Kerim Çoraklık olmak üzere bazı İYİ Partili isimlere karşı Ankara Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele birimiyle birlikte yürüttükleri dijital operasyonları anlatmıştı. Emre Olur o söyleşide yaptıklarını itiraf etmiş, “Ben yargılanmak istiyorum ama benim tek bir şartım var. Bu kumpası ben tek başıma kurmadım. Bu tezgâhı ben tek başıma hazırlamadım. Burada Başkomiser K. var, polis memurları var. Benim tek bir şartım var. Biz hep beraber yargılanacağız” demişti.

Gökçeklerin sahibi olduğu Beyaz TV’de çalıştığı dönemde yazılım, reklam ve sosyal medya alanında faaliyet yürüten bir şirket sahibi olduğunu ve Siber Suçlarla Mücadele Şubesi içinden bazı isimlerle de tanıştığını anlatan Olur, Kerim Çoraklık’a Beyaz TV aracılığı ile kurulan kumpasın Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’nde planlandığını aktardı. Olur, şubeye bir ziyaretinde kendisine bu kişilerle ilgili bir dosya verildiğini ve FETÖ’cü oldukları hususunda ikna edildiğini anlattı.

Gazeteci Barış Pehlivan da Emre Olur’un Beyaz TV dönemini şöyle anlatıyor:

“2018’de Beyaz TV’nin attığı tweete bakın: ‘La Casa De Papel dizisi 2. Gezi kalkışmasının işaretçisi mi? Nurettin Veren ve Emre Olur canlı yayında anlatıyor.’

“Suç örgütü üyeliğinden yargılanan Emre Olur’u Beyaz TV böyle tanıtıyor. Bilirkişi, uzman, bir şekilde görüşüne başvurulması gereken bir kişi.

“‘Beyaz TV’de çalıştığım süreçte Osman Gökçek’in de bilgisi dahilinde, Ankara Emniyeti Siber Daire’nin bilgisi dahilinde gittik İYİ Parti’ye kumpaslar kurduk’ diyor.

“‘Kerim Çoraklık’ın ve İYİ Partili bazı insanların atmadığı tweetleri atıyor gibi gösterip, onlar hakkında FETÖ soruşturması açtırdık’ diyor.

“Kerim Çoraklık şikayetçi oluyor. ‘Ben beraat ettim ama bu adamın kumpasıyla içeri girdim’ diyor ve suç duyurusunda bulunuyor.

“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Eylül 2022’de Hazırlık Bürosu’na verilen suç duyurusu dilekçesini açıkladı.

“İYİ Parti’nin eski sosyal medya direktörü Kerim Çoraklık’ın şikâyeti üzerine Emre Olur’un ifadesi alınarak savcılığa gönderilmesi isteniyor.

“Kerim Çoraklık’a kumpas meselesini dikkate aldıklarını gösteriyor. Emre Olur’un getirilmesine birkaç gün kala savcılık Kerim Çoraklık’ın şikayetini dikkate alarak Emre Olur’un ifadesinin alınmasını istemiş. Bu çok önemli bir gelişme.

“Adam hazır tutuklu, ifadesi alınsın. Kerim Çoraklık’a kumpasın perde arkasını öğrenelim, Beyaz TV’nin bu konuda nasıl kullanıldığını öğrenelim. İYİ Partili insanların nasıl hapse atıldığını öğrenelim.

“Ve bu işlerde devlet memurları ya da Emre Olur’un ifadesine göre bizzat sayın İçişleri Bakan Süleyman Soylu’nun siber birimine trol gibi aldığı, hukuksuz işlere imza atması için aldığı bazı insanların, emniyetle birlikte çalışan bazı insanların nasıl illegal işlerde kullanıldığını Emre Olur’un ağzından dinleyelim.”

Emre Olur’un Beyaz TV’deki ‘dijital güvenlik uzmanı’ günleri

Emre Olur, 2018’de Beyaz TV’de yayımlanan “Ne var ne yok” programına “dijital güvenlik uzmanı” olarak çıkıyordu.

Program sunucusu Türker Akıncı, Emre Olur’u izleyicilere “Ne var ne yok ekibinden” diye takdim ediyordu.

Emre Olur, 3 Mayıs 2018’deki “Ne var ne yok” programında İYİ Partili Kerim Çoraklık’ın paylaştığı iddiasıyla bazı tweet’ler göstermiş ve Çoraklık için “FETÖ’cü” demişti.

Emre Olur programda Emniyet’in siber suçlar birimine çağrı yaparak Kerim Çoraklık’ı en azından ifadeye çağırın demişti.

Kerim Çoraklık, bu programdan beş gün sonra, 8 Mayıs 2018’de ‘FETÖ’ suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Onaltı ay tutuklu kalan Kerim Çoraklık, beraat etmişti.

Sedat Peker de geçen sene yayımladığı video serisinin beşinci bölümünde, Emre Olur’un, Kerim Çoraklık’ın yapmadığı paylaşımlar üzerinden tutuklanmasına neden olduğunu kendisine anlattığını söylemişti.

Peker, bu videoda basın danışmanı olduğu söylenen Emre Olur için “yanıma gelip giden kardeşlerden biri” diye bahsetmişti.

- Advertisment -