Ana SayfaHaberlerBoğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanan öğrenci: “Tepki gösterenlerden empati kurmalarını istiyorum’’

Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanan öğrenci: “Tepki gösterenlerden empati kurmalarını istiyorum’’

Bir buçuk yıl önce Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile kurulan fakat henüz kampüsü ve eğitim kadrosu olmayan Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi, üniversite tercihlerinde hukuk fakülteleri arasında en çok tercih edilen ikinci fakülte oldu. Üniversitede yaşanan olaylar nedeniyle Boğaziçi Hukuk’u tercih eden öğrenciler sosyal medyada ağır eleştirilere maruz kaldı. Boğaziçi Üniversitesi Hukuk bölümünü kazanan bir öğrenci Serbestiyet’in sorularını cevapladı: Tercih yaparken Boğaziçi Hukuk’ta hoca sıkıntısı olduğunu biliyor muydu? Kendilerini hedef alan kampanyayı nasıl değerlendiriyor? Bölüm ile ilgili herhangi bir endişesi var mı?

Cumhurbaşkanı Kararı ile kurulan fakat henüz kampüsü ve eğitim kadrosu netleşmeyen, kurucu dekanı (Prof. Dr. Selami Kuran)tercih dönemi öncesinde istifa eden ve şu anda bünyesinde sadece bir doçent bulunduran Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi, üniversite tercihlerinde hukuk fakülteleri arasında en çok tercih edilen ikinci fakülte oldu.

“Bu tercihi yaparken tek amacımız iyi bir üniversitede hukuk eğitimi almak ve kendi alanımızda gelişmek’’

Boğaziçi Üniversitesi Hukuk bölümünü kazanmış, ismini vermek istemeyen 19 yaşındaki genç, bu bölümü neden tercih ettiğini, sosyal medyadaki tepkileri nasıl değerlendirdiğini Serbestiyet’e anlattı:

‘’Bu bölümü seçerkenki önceliğim hedeflerime daha kolay ulaşabileceğim bir üniversitede istediğim bölümü okumaktı. Boğaziçi’nin ve bu bölümün her yönden bana katacaklarını düşünerek böyle bir tercih yaptım. Hoca sıkıntısı konusuna gelecek olursak, süreci az da olsa takip etmiştim sınav sürecinde. Boğaziçi Üniversitesinde her akademisyenin, öğretim görevlisinin bize çok şey katacağını düşünüyorum. Yeni gelecek hocalarla da beraber iyi bir kadro oluşacağı görüşündeyim.

“Tepkiler bir hayli üzdü beni açıkçası. Buraya gelmek için gecemizi gündüzümüze kattık, her türlü şeyden fedakârlık yaparak bu sıralamayı elde ettik ve bu üniversiteye geldik. Ben biraz bu konuda tepki gösterenlerden empati kurmalarını istiyorum. Aynı yollardan çoğu arkadaşımız geçmiştir, biraz bizi anlamaya çalışmalılar. Bizim bu tercihi yaparkenki tek amacımız iyi bir üniversitede hukuk eğitimi almak ve kendi alanımızda gelişmekti. Bu tepki ve tartışmalar bize hiçbir şey katmayacak. Dediğim gibi onların eleştirilerini anlayışla karşılıyorum fakat biraz da empati beklemiyor değilim.

“Tepki gösterenlerin haricinde destek olan arkadaşlarımız da çok var. Bize destek olduklarını görmek şahsen beni çok mutlu etti. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Umarız her şey üniversitemiz için güzel olur. Öğrencilik hayatımda ve sonraki kariyerimde Boğaziçi’nin ismini en iyi şekilde temsil ederim umarım.’’

Sosyal medyada Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerine gelen bazı tepkiler ise şöyle:

- Advertisment -