Ana SayfaHaberlerGündem“Bu okulun önünde ücretsiz çorba dağıtamazsınız”

“Bu okulun önünde ücretsiz çorba dağıtamazsınız”

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde çorba ikramının engellenmesi hakkında Serbestiyet’e konuştu: “Geçmişte olduğu gibi yine ikram çekimi yapan kameraman arkadaşımızın çekim yapması engellenmeye çalışıldı. Mesai arkadaşlarımızın her sabah farklı okul önünde yapmış olduğu bu hizmet ‘provokasyon’ ve ‘terbiyesizlik’ olarak damgalandı.”

Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi yönetimi ve kantincileri, Kadıköy Belediyesi’nin öğrencilere çorba dağıtmasını engelledi. Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın paylaştığı videoda, okul yetkililerinin Kadıköy Belediyesi ekiplerine fiziksel müdahalede bulunduğu, tehdit ettiği ve çocukların çorba almasını engellediği görülüyor.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaş okul önünde yaşananları Serbestiyet’e şöyle anlattı:

‘’Olası bir afet sonrasında kullanma amacıyla Kadıköy’e kazandırdığımız gezici aşevleri ve mobil ikram araçlarımızı, artan kent yoksulluğunun yaşamımızı derinden sarsması ile birlikte günlük ihtiyaçlar doğrultusunda kullanıma soktuk. Bu bağlamda yer yer kent meydanları, yoğun kullanılan toplu taşıma durakları ve üniversite kampüslerindeki su, çay ve çorba ikramlarını, bu sene ortaokul ve lise binalarına da yaygınlaştırdık.

‘’Çünkü biliyoruz ki, artan kent yoksulluğu en çok büyüme çağındaki çocuklarımızı, güne sağlıklı besinle başlaması gereken gençlerimizi etkiliyor. Yıllardır, anlam veremediğimiz bir inat doğrultusunda kış saati uygulamasına geçilmemesiyle sabahları karanlığa boğulan çocuklarımıza ışık olmak için her sabah okul önlerinde bulundurduğumuz mobil ikram araçlarımız hem öğrencilerden hem de velilerden bir hayli ilgi ve destek gördü. Öyle ki sahada bulunan halkla ilişkiler ekibimiz, çoğu öğrencinin gün ağarmadan evden çıktığını ve kahvaltı dahi yapamadan okula geldiğini bizlerle paylaştı.


‘’Daha önce de alınmadığımız okullar oldu elbette. Mesela, Marmara Üniversitesi bizi kampüs içine almıyor’’


‘’Kadıköy’de bulunan çok sayıda ortaokul ve lise önünde gerçekleştirdiğimiz bu ikramlar, bu sabah ilk defa bir okul yönetimi, güvenliği ve o okuldaki kantin işletmecileri tarafından engellendi. Kadıköy’deki hiçbir çocuk derslerine kahvaltı etmeden girmesin diye sabah 7’de çorba dağıtımına başlayan Kadıköy Belediyesi çalışanları, Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde sözlü ve fiziksel müdahaleyle karşılaştı.

“Geçmişte olduğu gibi yine ikram çekimi yapan kameraman arkadaşımızın çekim yapması engellenmeye çalışıldı. Mesai arkadaşlarımızın her sabah farklı okul önünde yapmış olduğu bu hizmetin ‘provokasyon’ ve ‘terbiyesizlik’ olduğunu  söylediler. Kantin işletmecisi ve güvenlik görevlisi olduğunu söyleyen biri, personelimizin üzerine yürüdü.

‘’Öğrencilerinin aç kalmamasını, sağlıklı, yeterli, dengeli ve ucuz gıdayla beslenmesini dert etmesi gereken kamu yöneticilerinin önceliğinin kantin işletmecilerinin kâr derdi olduğunu üzülerek gördük. Daha önce de alınmadığımız okullar oldu elbette. Mesela, Marmara Üniversitesi bizi kampüs içine almıyor. Biz de giriş kapısına yakın bir noktada dağıtımımıza devam ediyoruz.

“Öte yandan karşılaştığımız bu üzücü müdahale, yaptığımız her işte kamu yararını gözeten bizleri elbette çalışmalarımızdan alıkoymayacak. Çocuklarımız öğünlerini atlamasın, karanlık ve soğuk sabahlarını sıcak birer çorbayla ısıtsınlar diye bugün olduğu gibi yarın da yine önceden belirlemiş olduğumuz okulların önünde çorba ikramımıza devam edeceğiz.’’

- Advertisment -