Ana SayfaHaberlerBülent Kuşoğlu: “Kemal Bey, karşı tarafı anlamak için danışman tutmuştu, seçimden sonra...

Bülent Kuşoğlu: “Kemal Bey, karşı tarafı anlamak için danışman tutmuştu, seçimden sonra yollar ayrıldı, sonra suç örgütü işlerine karışmış”

Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütü davasıyla ilgili soruşturmada tutuklanan üç sivilden biri olan Ramazan Kubat’ın eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığını yaptığı ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu’na en yakın isimlerden Bülent Kuşoğlu, Kubat’ın danışmanlığını savundu: "Kubat, bir cumhurbaşkanı adayının karşı tarafta yani Cumhur İttifakı’nda olanı biteni anlaması için danışman yapıldı. Bu tür görevlendirmeler normal siyasetin akışına uygundur. Seçim bittikten sonra da Kubat’la yollar ayrıldı. Zaten, sonrasında suç örgütü işlerine karışmış."

Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütü davasıyla ilgili soruşturmada eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarından biri de tutuklandı: Ramazan Kubat.

Bir dönem MHP Ankara il yöneticiliği de yapan Ramazan Kubat’ın Kılıçdaroğlu’nun danışman kadrosuyla ilgili tartışmaları yeniden canlandırırken, Kılıçdaroğlu döneminde CHP genel başkan yardımcılığı yapan ve halen Kılıçdaroğlu’na en yakın isim olarak bilinen Bülent Kuşoğlu, Kubat’ın danışmanlığıyla ilgili Serbestiyet’in sorularını yanıtladı:

“Normal siyasetin akışına uygun”

“Evet Ramazan Kubat, Kemal Bey’e danışmanlık yapmıştır. Kemal Bey’in cumhurbaşkanlığı adaylığı öncesinde karşı tarafta yani Cumhur İttifakı’nda olanı biteni bilmesi, öğrenmesi gerekiyordu. Kubat’ın danışmanlığı da Kemal Bey’in cumhurbaşkanlığı adaylığı öncesinde başladı ve seçim bitince de Kubat’la yollar ayrıldı. Kubat, ücret ödenmiş bir danışman da değil. Bir cumhurbaşkanı adayının karşı tarafta olanı biteni anlaması için bu tür danışmanlıklar alması, böylesi görevlendirmeler yapması normal siyasetin akışına uygundur. Bakın bugün neler oluyor? Karşı tarafı hiç bilmeden iktidar olsak bizi düşürürlerdi.”

“Kemal Bey hiçbir pis işin içinde olmaz”

Kuşoğlu, Kubat’ın danışmanlığı da dahil olmak üzere Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışman kadrosu ile ilgili zaman zaman “Kimlerle çalışmadı ki” tarzında eleştiriler yapılmasını da yanlış bulduğunu “Kemal Bey’e haksızlık ediliyor. Kemal Bey hiçbir pis işin içinde olmaz” dedi.

Kuşoğlu, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasındaki gelişmeleri yakından izlediklerini anlatırken, soruşturmanın Cumhur İttifakı’nda neler yaşandığını göstermesi bakımından anlamlı olduğunu söyledi:

“Çok uzun süredir iktidarda olan AKP’nin, iktidar ortağı MHP ile olan menfaat ayrılıklarını görüyoruz. Bu ayrılıklar kesinlikle ideolojik değil. AKP’nin kendi içinde de menfaat ayrılıkları var. Soruşturmanın şeffaf bir şekilde yürütülmesi ve tamamlanması gerekiyor.”

Son durum: Tanığı etkilemeye teşebbüs, göreve ilişkin sırrın açıklanması, suç işleyeni yakalatmama

Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütü davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik’in iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada Ankara Emniyeti’nde görevden alınan emniyetçilerin de olduğu 7 kişi “tanığı etkilemeye teşebbüs, göreve ilişkin sırrın açıklanması ve suç işleyen kişinin yakalanmadan kurtulması için imkan sağlama” suçlamalarından tutuklandı.

Tutuklanan emniyet mensupları; Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Ankara Emniyet Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan ve aynı şubeden komiserler Ufuk Gültekin ve Metehan İlkyaz.

Ramazan Kubat, Sedat Sertçelik’in yurt dışına kaçmasında rol almakla suçlanan üç sivil arasında yer aldı: Mustafa Çotuk, Adem Kaçan ve Ramazan Kubat.

- Advertisment -