Ana SayfaHaberlerHDP Kongresi | HDP'den 30 kişilik danışma kurulu: Ali Bayramoğlu,...

HDP Kongresi | HDP’den 30 kişilik danışma kurulu: Ali Bayramoğlu, Rıza Türmen, Levent Köker, Hasan Cemal, Mehmet Altan…

HDP, 5. Olağan Kongresi’ni “Çözüm biziz, sözümüz var” sloganıyla Ankara’da yapıyor. Katılımcı sayısının 100 bini bulması beklenen kongre öncesinde Ankara Spor Salonu’nun etrafındaki polis kontrol noktaları artırıldı. HDP, 30 kişiden oluşan yeni Danışma Kurulu'nu belirledi. Danışma Kurulu'nda Ali Bayramoğlu, Rıza Türmen, Levent Köker, Hasan Cemal, Mehmet Altan, Tarık Ziya Ekinci, Ahmet Türk, Akın Birdal, Sırrı Süreyya Önder, Sırrı Sakık gibi isimler yer alıyor. 797 geçerli oyun kullanıldığı kongrenin sonunda Buldan ve Sancar yeniden Eş Genel Başkanlığa seçildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise HDP 5. Olağan Kongresi'nde terör propagandası yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlattı. 4 kişi gözaltına alınırken, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Buldan: “HDP salt nehri geçmek için yapılan hiçbir siyasi hesapta köprü olmayacaktır”

Pervin Buldan konuşmasında şunları söyledi:

“Kendisini yeni bir gelecekte görmek isteyenlerin duracağı nokta halkların demokratik partisidir. Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki HDP salt nehri geçmek için yapılan hiçbir siyasi hesapta köprü olmayacaktır.”

“Bu seçimler, kimin cumhurbaşkanı ya da başbakan olacağı seçimi değildir. Asıl mesele; kriz üreten bu sistemin değiştirilmesi ve demokratik eşitlikçi yeni bir düzenin kurulması meselesidir. HDP bu seçimlerin ve sonrasındaki sürecin temel belirleyenidir. Yeni dönemin siyasal gücüdür.”

“Çözümün adımları eşit yurttaşlıktır, anadilde eğitimdir, güçlü yerel demokrasidir ve yargı sisteminin yarattığı tüm tahribatların giderilmesidir. Çözüm yeri diyalog ve siyasal mutabakat zemini olan parlamentodur.”

Sancar: Tecrit üzerinden oyun oynamayın

Mithar Sancar ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“İktidar kısıt siyasi hesaplar yaparak ve ikbal senaryoları devreye sokarak Kürt sorununu araçsallaştırmak istiyor. Özellikle son dönemde İmralı’da uygulanan mutlak tecritle ilgili tartışmaların bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz”

“Hükümeti açıkça uyarıyoruz: Tecrit üzerinden oyun oynamayın. Tüm ülkeyi ve bölgeyi ilgilendiren böylesine önemli bir meseleyi siyasi ikbal ve hedeflerinize alet etmeyin. İmralı adına söz kurmayın, halkı yanıltmaya çalışarak afaki gündemler yaratmayın. Tecrite son verin, Abdullah Öcalan’ın ne düşündüğünü kamuoyunun öğrenmesini ve tüm haklarını sağlayın.”

“Muhalefete de seslenmek istiyorum: Tecrit meselesi iktidarın tekeline ve manipülasyonlarına terk edilemeyecek kadar ciddidir ve önemlidir. Barış konusunda belirleyici katkı sağlayacağı geçmişte defalarca kanıtlanmış bir aktörün şimdi de bu rolünü oynamasını sağlayacak şartların yaratılmasını muhalefetin de demokrasi güçlerinin de talep etmesi gerekiyor.”

“Müzakerelere ve ortak aday fikrine açığız.. Bu çağrımıza karşılık alamazsak seçimlere kendi adayımızla girmemiz doğal hakkımızdır.”

30 kişilik danışma kurulu

Yapılan kongrede, HDP’nin yeni Danışma Kurulu üyeleri de belirlendi.

HDP’nin Danışma Kurulu’nda şu isimler yer aldı:

Ahmet Telli, Ahmet Türk, Akın Birdal, Ali Alfatlı, Ali Bayramoğlu, Ayşe Erzen, Ayşegül Devecioğlu, Bülent Küçük, Celil Kaya, Cihan Sincar, Erdoğan Aydın, Fatma Gök, Ferda Koç, Gençay Gürsoy, Halil Aksoy, Hamit Geylani, Hasan Cemal, Kenan Kalyon, Kerem Fırtına, Levent Köker, Mahmut Demiralp, Mehmet Altan, Meral Camcı, Mustafa Kemal Coşkun, Muzaffer Kaya, Naci Kutlay, Nizamettin Toğuç, Nurettin Sözmez, Nurten Ertuğrul, Onur Hamzaoğlu, Özgür Müftüoğlu, Rıza Türmen, Several Ballıkaya, Sevilay Çelenk, Seyfi Öngider, Sırrı Sakık, Sırrı Süreyya Önder, Süreyya Karacabey, Şebnem Oğuz, Tarık Ziya Ekinci, Veli Büyükşahin, Yavuz Önen, Zerrin Şahin Kurtoğlu

HDP eş genel başkanları yeniden Buldan ve Sancar

HDP’nin 5’inci Büyük Olağan Kongresi tamamlandı. Bin 50 delegenin 806’sı oy kullandı. 797 geçerli oyun kullanıldığı seçimde HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar yeniden HDP Eş Genel Başkanlığı’na seçildi.

Ankara Emniyeti soruşturma başlattı: 4 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) 5. Olağan Kongresi’nde, PKK lehine atılan sloganlar nedeniyle resen soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Ankara Kapalı Spor Salonu’nda yapılan HDP 5. Olağan Kongresi’nde atılan sloganlar nedeniyle 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanununun 7/2. maddesi gereğince, “Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçundan resen soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ana kadar 4 şüphelinin kimliklerinin tespit edildiği, tüm şüphelilerin tespit edilmesi ve Başsavcılığa sevklerinin sağlanması işlemlerine, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince devam edildiği bildirildi.

- Advertisment -