Ana SayfaÖZEL HABERÇelebi, “ağabeyinin atmadığı” 2018 sonrası tweetlerini de temizlemiş: Soylu, Akar ve Ayasofya...

Çelebi, “ağabeyinin atmadığı” 2018 sonrası tweetlerini de temizlemiş: Soylu, Akar ve Ayasofya imamını hedef alan tweetler silinmiş

Serbestiyet, Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti’ye katılacağı iddiaları üzerine 5 bine yakın tweetini sildiğini ortaya çıkarmıştı. Tweetlerini neden sildiğiyle ilgili açıklama yapan Çelebi, tutuklu ve görevde olduğu 2012-2017 yılları arasında hesabını ağabeyinin kullandığını ve onun attığı tweetleri sildiğini söyledi. Ama silinen beş bin tweet arasında 2018 ve sonrasına ait olanlar da var. Çelebi’nin 2018 ve sonrasına ait sildiği paylaşımları arasında Süleyman Soylu’ya hitaben yazdığı “Sen Zekeriya Öz’ü överken ben onun yüzüne 2010’da bu savunmayı yapıyordum”, Hulusi Akar’a hitaben yazdığı “Subayını esir etmemek önemli, esirken ziyaret etmek değil” de var. Ayasofya’da yaptığı konuşmada Atatürk’e hakaret etmekle suçlanan imama tepki gösterdiği tweeti ve Kadir Mısıroğlu aleyhindeki video da 2018’den sonraki tarihlere ait ve onlar da silinmiş. Çelebi, tiyatrocu Orhan Aydın’ın gözaltına alınmasına tepki gösterdiği ve “Sindiremezsiniz” yazdığı bir paylaşımı bile kaldırmış.

CHP’den istifa ederek Muharrem İnce liderliğindeki Memleket Partisi’ne katılan daha sonra oradan da istifa ederek bağımsız Milletvekili olan Mehmet Ali Çelebi’nin 5 bine yakın tweeti sildiği ortaya çıkmıştı.

AK Parti’ye katılacağı iddia edilen Çelebi, AK Parti aleyhindeki birçok paylaşımını sildi.

Çelebi’nin sildiği tweetler arasında AK Parti aleyhtarı olanların yanı sıra; geçen sene Ayasofya’da yaptığı konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etmekle suçlanan imam Mustafa Demirkan’a tepki gösterdiği paylaşımı, Kadir Mısıroğlu aleyhinde paylaştığı bir video ve Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümünde attığı mesajı da vardı.

Tepkiler üzerine silinen tweetleriyle ilgili açıklama yapan Çelebi, silinen tweetlerin hesabını aktif olarak yöneten ağabeyinin paylaşımları olduğunu söyledi.

Çelebi, “Twitter hesabım açılma 2012. 2015 yılına kadar tweet atmam mümkün değil. Çünkü görevdeki subayım. Ayrılmam 2015. 2013-2014 cezaevindeyim. Atamam. 2015-2017 uçak kursundayım. Görüldüğü üzere hesabı aktif yöneten ağabeyimden kendi attığı tweetlerini temizlemesini istedim” mesajını paylaştı.

Çelebi’nin açıklamasından anlaşılana göre, Twitter hesabını 2018’e kadar ağabeyi yönetmiş ve silinen paylaşımların da bu tarihten öncesine ait olması gerekiyor.

Ancak Çelebi’nin 2018 ve sonrasında sildiği birçok tweeti de var.

Süleyman Soylu’ya hitaben “Sen Zekeriya Öz’ü överken ben onun yüzüne 2010’da bu savunmayı yapıyordum” tweeti silinmiş

Çelebi, 2018 Ekim ayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile TBMM’de tartışmıştı.

Soylu, Çelebi’nin “Bu ülkeye yeni 15 Temmuz’lar mı yaşatmaya çalışıyorsunuz” sözlerine “Çelebi ihanet içerisindedir. Bir dönem şanlı ordumuzda maalesef görev yapan bu fersude, benzer görevleri yapıp Milletimizi katleden şerefsiz fetöcüler gibi davranmaktadır” diye karşılık vermişti.

Çelebi, Soylu’nun halen Twitter hesabında duran bu mesajına yine Twitter’dan 24 Ekim 2018 günü “FETÖ’den 4 sene yatan ben, FETÖ’yü öven sensin Süleyman Soylu. Uydurma Ergenekon terör örgütünden yargılanırken terörle mücadeleye giden yine ben! Sende tutar bende tutmaz başka kapıya” diye yanıt vermişti.

Çelebi, ikinci tweetinde de Ergenekon davasındaki savunmasından bir bölümün görüntülerini paylaşarak “Süleyman Soylu sen Zekeriya Öz’ü överken ben onun yüzüne 2010’da bu savunmayı yapıyordum. Şanlı ordumuz nasıl savunulur izle” mesajını paylaşmıştı.

Hulusi Akar için “Cem Çakmak, Ali Tatar ve Murat Özenalp’in cenazelerinde bulunmamıştır” dediği tweeti silinmiş

2018 Aralık ayında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a Ergenekon ve Balyoz davalarını hatırlatarak hapisteki arkadaşlarını ziyaret etmediğini söylemişti.

Akar ise ziyaret ettiğini belirterek tartışmanın yaşandığı tarihte CHP Milletvekili olan eski Ergenekon tutuklusu Çelebi’yi tanık göstermişti.

Çelebi, Akar’ın kendisini tanık göstermesi üzerine Akar’a hitaben 18 Aralık 2018 “Sayın Bakan esir düşmüş subaylarını 3.Kolordu Komutanı iken kendisine bağlı Hasdal Cezaevinde, Kara Kuvvetleri Komutanı iken Mamak Askeri Cezaevinde ziyaret etmiştir. Subayını esir etmemek önemli, esirken ziyaret etmek değil” mesajını paylaşmıştı.

Çelebi ikinci paylaşımında da Akar’ı hedef alarak şunları yazmıştı:

“Görev mahali dışında Sayın Bakan Silivri, Hadımköy, Sincan, Maltepe, Şirinyer zindanlarında esir edilen silah arkadaşlarını ziyaret etmemiştir.

Kumpas şehitleri Cem Çakmak, Ali Tatar ve Murat Özenalp’in cenazelerinde bulunmamıştır.”

Şu anda bu iki paylaşımda Çelebi’nin Twitter hesabında bulunmuyor.

Çelebi’nin sildiği Kadir Mısıroğlu aleyhindeki video da 2018’de paylaşılmıştı

Çelebi’nin hesabından kaldırdığı “Peki bu Fesli Kadir kim” mesajıyla paylaştığı Kadir Mısıroğlu aleyhindeki videonun yer aldığı paylaşımı da 2018 tarihliydi.

İBB seçimleri sonrası geçersiz oyların sayımı sırasında: “Fark kapanmıyor, kapanmayacak #imamoğlu”

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti’nin itirazı üzerine tüm ilçelerde geçersiz oyların bazı ilçelerde de tüm oyların yeniden sayıldığı süreçte seçim kurullarında aktif görev alan Çelebi şu paylaşımı yapmıştı:

“An itibarıyla fark: 17.941. Geçersizlerin yüzde 62’si sayıldı. Fark kapanmıyor, kapanmayacak. #imamoğlu”

Çelebi’nin bu paylaşımını birçok mecra haber olarak değerlendirmişti.

“Sindiremezsiniz” dedi, sildi

Çelebi, 2019 Temmuz ayında bir tiyatro festivali için gittiği Urla’da gözaltına alınan tiyatrocu Orhan Aydın’a destek çıktığı ve serbest kaldığını duyurduğu tweetlerini de sildi.

Çelebi, Aydın’ın gözaltına alınmasını kınadığı tweetinde “Davet etmek varken gece alınması kabul edilemez. Sindiremezsiniz!” ifadelerine yer vermişti.

Pakdemirli’ye yüklendiği tweetini sildi

Ağustos 2019’da Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin THK filosundaki yangın uçaklarının uçuşa elverişli olmadığı sözlerine tepki gösterdiği şu mesajını sildi:

“Uçakların uçuşa elverişli olup olmadığına da görüldüğü gibi SHGM karar verir senin uçmaya korkan personelin değil.

Devlet diye bir şey bırakmadınız! Sen de pilotsan bilirsin @bekirpakdemirli , uçuş öncesi kontrolleri pilot da yapar ve isterse bizzat uçuşu kendi de kesebilir.”

“Diyanetten maaş alıp Atatürk’e lanet okuyan cahil adam”

Çelebi, 2021 Mayıs’ında Ayasofya’da yaptığı konuşması Mustafa Kemal Atatürk’e hakaretle suçlanan imam Mustafa Demirkan’a tepki gösterdiği paylaşımını da silmiş.

Memleket Partisi’nden istifa etmeden bir ay önce attığı “Memleket Partisi’nin üyesi bir nefer olarak yoluma devam edeceğim” tweetini sildi

Çelebi, ailesindeki sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Memleket Partisi’ndeki görevlerinden istifa ettiğini duyurduğu Ocak ayındaki tweetini de sildi.

Görevlerinden istifa ettiğini duyuran Çelebi, “Memleket Partisi’nin üyesi bir nefer olarak yoluma devam edeceğim” yazdığı bu tweetinden bir ay sonra Memleket Partisi’nden ayrılmıştı.

Altılı Masa’yı “AK Parti’ye benziyor” diye eleştirdiği paylaşımını da sildi

Çelebi’nin sildiği paylaşımlar arasında 5 Mart 2022 tarihli Altılı Masa’yı eleştirdiği bir tweeti de dikkat çekiyor.

Çelebi, silinen paylaşımda Altılı Masa’yı “AK Parti’ye benzemekle” eleştiriyor.

Berkin Elvan’ın cenazesine katılmış

Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümünde attığı tweeti silen Çelebi Twitter hesabından Berkin Elvan’ın 2014’teki cenazesinden fotoğraf paylaşmış.

Çelebi’nin hesabında bu paylaşım da bulunmuyor.

- Advertisment -