Ana SayfaHaberlerGündemCHP Genel Merkezi “paralel”, İmamoğlu’yla toplananlar “ahlaksızlık” dedi

CHP Genel Merkezi “paralel”, İmamoğlu’yla toplananlar “ahlaksızlık” dedi

CHP’de “değişim” isteyenlerin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptığı videolu toplantının basına sızması, “değişim” için el yükseltenlerle CHP Genel Merkezi’ni karşı karşıya getirdi. Toplantıya katılan isimlerden CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, toplantının “ihanet” başlığıyla sızdırılmasını “ahlaksızlık” olarak niteledi. CHP’nin geleceği, yerel seçimlerde başarısı için “doğal ve meşru” toplantılar yaptıklarını söyleyen Günaydın, “Ne ilk ne de son toplantımız. Saklı, gizli bir şey üzerinde çalışmadık. Toplantıya katılıp, görüntüsünü gizleyen kişi sızdırmış olabilir. Onun araştırılması gerekir” dedi. Toplantıya katılanlardan Onursal Adıgüzel “CHP, kaset kumpaslarına izin vermemeli” çağrısı yaptı. Bülent Tezcan da “korsan bir grup sızdırdı” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, CHP’de değişim isteyen üst düzey CHP’li isimlerle yaptığı bir saatlik videolu toplantıdan 14 dakikalık bir bölümün basına sızması CHP kulislerini karıştırdı.

İmamoğlu’yla toplantıya katılan isimlerin seçimler öncesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile hareket eden A takımı olduğuna dikkat çeken CHP Genel Merkez yöneticileri “Toplantının, Kılıçdaroğlu’na paralel bir yapılanmanın ortada olduğunu, darbe ekibi gibi hareket ettiği, gayri meşru işlere giriştiği aşikardır. Kabul edilmesi, makul bulunması, doğal karşılanması mümkün değildir” yorumları yapıyor.

İmamoğlu ile toplantıya katılan isimlerden CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Sözcü TV’ye bağlanıp neden toplantı yaptıklarını, amaçlarını anlatırken, toplantının basına sızdırılmasını “ahlaksızlık” olarak niteledi.

“Yapılan ayıptır, ahlaksızlıktır”

“İl ve ilçe kongrelerine çok az zaman kaldı. Biz olağanüstü bir parti meclisi toplayalım ve kongreler öncesi il ve ilçe başkanlıklarında yapılan görevden almaların hukuksuzluğu konuşulsun istedik. Parti tüzüğüne uygundur bu. Çarşamba günü (19 Temmuz) bu kararımızı genel merkeze ileteceğimiz ve basınla paylaşacağımız biliniyordu. Bizim bir metin oluşturma ve parti meclisinin toplanmasını istememiz ahlaksızlık gibi nitelendiriliyor. Hiç kaba bir söz kullanılmış mı toplantıda? Hayır.

“Olağan şüpheli”

Parti tüzüğü 133 imzayla parti meclisinin toplantıya çağrılabileceğini söylüyor. Nerede ahlaksızlık? Meşru bir toplantıdır. Bu zoom toplantısı hangi yöntemlerle ve hangi araçlarla basına, kamuoyuna sızdırılmıştır, bunun tartışılması gerekir. Bunun asla CHP tarafından denenmemesi gereken bir yöntem olduğunu düşünüyorum. Yapılan, ayıptır. Bu videoyu kim hangi amaçla kaydetti ve sızdırdı? Olağan şüpheli, toplantıya katılan ve kendi görüntüsünü ekrana vermeyen kişidir. Bu, tartışılsın. Daha önce paylaştığımız, partinin yararına görüşleri konuştuk orada. Saklı, gizli bir metin üzerinde çalışmadık.

“Kimse olağanüstü kurultay için hareket etmedi”

Gökhan Günaydın, Pazar sabahı (16 Temmuz) yapılan toplantının doğal karşılanması gerektiğini söyledi ve seçim sonrasında düzenli olarak bu tür toplantıları yaptıklarını söyledi:

“Başka zoom toplantılar da yapıyoruz. Neden yapmayalım? Bundan doğal ne var? Beraber olduğumuz kimse olağanüstü kurultay için hareket etmedi. İl ve ilçe başkanlıklarında yapılan görevden almaların değerlendirilmesi için partiye bir dilekçe verip, bu dilekçeyle parti meclisini olağanüstü toplantıya çağırmak istedik.  Şimdi dilekçe teslim etmeye gerek kalmadı. Dilekçeye imza atanların imzalarının arkasında durması bakidir.”

“Kaset kumpasına izin verilmemeli”

Seçim sonrasında seçim güvenliğine dönük tartışmalarda ‘veri güvenliği’nin sağlanmadığı iddiaları ortaya çıkınca partideki bilgi ve iletişimden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevinden istifa eden,  Onursal Adıgüzel de İmamoğlu ile toplantıya katılan isimler arasındaydı. Adıgüzel de Sözcü TV yayınına katıldı, “partinin iyiliği için toplantı yaptıklarını” söyledi:

“Partinin gençlik kollarından geliyorum. Bu toplantılara partinin iyiliği için katılıyorum. Biz bir değişim çağrısı yapacağız. İl ve ilçe başkanlarının hukuksuz şekilde görevden alınmasına karşı çıkıyoruz. CHP’nin sağlıklı özeleştiri yapması gerekiyor. Yerel seçimlere emin adımlarla gidilmeli. Partiden beklediğimiz, kaset kumpasına izin verilmemeli” diyor.

“Genel başkan değişikliği konuşulmadı”

İmamoğlu ile toplantıya katılan isimlerden CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl’ün de Sözcü TV’e katılması dikkat çekti. “Bizi derdimiz bir an önce partiyi toparlamak. Biz asla sayın genel başkanımız Kılıçdaroğlu’na ihanet etmiyoruz, hakaret etmiyoruz. Toplantının hiçbir yerinde genel başkanın değişmesi ile ilgili bir şey konuşulmadı. Kimse genel başkanlık adaylığından söz etmedi” diyen Bingöl, toplantıyı basına sızdıranların yaptıkları eylemin ‘altında kalacağını’ söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 23 Temmuz Pazar günü CHP Parti Meclisi’ni toplantıya çağırdı. İmamoğlu’nun toplantısına katılan ekibin bu toplantıda kongreler öncesi il ve ilçe başkanlıklarında yapılan görevden almaların ‘hukuksuz’ olduğuna ilişkin görüşlerini yineleyecek.

“Korsan bir grup yaptı”

Toplantıya katılanlardan CHP’li Bülent Tezcan da, toplantıyı yapanların değil CHP’de kendine pozisyon arayanların, koltuğunu korumak isteyenlerin toplantıyı sızdırdığını söyledi:

“Çok çirkin bir dille sızdırıldı. İhanetmiş. Bu sızdırmayı toplantıyı yapanlardan birinin yapması mümkün değil. Hiçbir şey gizli kalmaz. Bunu kimin ihanet gibi göstermeye çalıştığı ortaya çıkar. CHP Genel Merkezi bu dilin bir parçası olmaması gerekir. CHP’de düzgün, geleceğe dönük, kaliteli tartışma ortamını zehirlemek isteyenler yaptı. Korsan bir grup yaptı.

Bu toplantıların yapılmasından parti tabanını ürkütmek, susan bir partiye dönüştürmek CHP’ye yapılacak en büyük kötülüktür.

Değişim liderden başlamalı, ben de dahil değişmeliyiz dedim. Kimse kendini mükemmel sanmasın. Bugün bir samimiyet testi günüdür. Partinin geleceğiyle ilgili kişiler bir sınav verecekler. Partiyi yenileyecekler kendi pozisyonlarında değişiklik olabileceğini masaya cesaretle koymalılar.”

Ne olmuştu?

- Advertisment -