Ana SayfaHaberlerCHP, 229 belediye başkan adayını açıkladı: İzmir ve Aydın dahil 9 büyükşehir...

CHP, 229 belediye başkan adayını açıkladı: İzmir ve Aydın dahil 9 büyükşehir bir sonraki PM’de

CHP Parti Meclisi, 229 seçim çevresinde belediye başkan adaylarını belirledi. İmamoğlu ve Yavaş yeniden İstanbul ve Ankara adayı. Özgür Özel, Aydın Büyükşehir Belediye başkanı adayı olarak daha önceden Özlem Çerçioğlu'nu işaret etse de, CHP PM'de Aydın için karar alınmadı. Çerçioğlu'nun İzmir'e aday gösterileceği iddialarına CHP yönetimi "Değerlendirme sürüyor" demekle yetiniyor. Özel, DEM Parti ziyaretiyle ilgili de bilgi verdi: "Nerede iş birliğine ihtiyaç olduğunu DEM Parti ile birlikte belirleyeceğiz"

CHP Parti Meclisi’nde, 229 seçim çevresinde belediye başkan adayları belirlendi. İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir ve Bolu adayları oy birliğiyle belirlendi.

Adayların belli olmadığı yerlerde anket ve önseçim yapılacak

Bu seçim yerlerinin dışındaki yerlerin çoğu, tek adaylı yerler ya da herkesin üzerinde anlaştığı yerler. CHP yönetimi, adayların belli olmadığı diğer yerlerde anket ve önseçim uygulamasına gidecek. Anket yapılan yerlerde yüzde 50’den fazla destek alan adayın hemen açıklanması planlanıyor.

Parti Meclisi toplantısında 23 seçim çevresinde örgüt denetiminde ön seçim yapılması kararı aldıklarını söyleyen CHP Sözcüsü Deniz Yücel, 58 seçim çevresinde de örgüt denetiminde ön seçim yapma yetkisi verilmesi kararı alındığını duyurdu.

İzmir ve Aydın sonraki PM toplantısında

CHP; İzmir ve Aydın’ın da aralarında bulunduğu 9 büyükşehir ile bazı il ve ilçe belediye başkan adaylarının bir sonraki PM toplantısında oylamayı planlıyor.

İmamoğlu ve Yavaş ile devam

Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş yeniden CHP’nin İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyesi adayları oldu. Adaylık kararları, PM’nin oy birliğiyle alındı.

Çerçioğlu İzmir’e mi?

CHP lideri Özgür Özel, Aydın Büyükşehir Belediye başkanı adayı olarak daha önceden Özlem Çerçioğlu’nu işaret etse de, CHP PM’de Aydın için karar alınmadı. Çerçioğlu’nun İzmir’e aday gösterileceği iddialarına CHP yönetimi “Değerlendirme sürüyor” demekle yetiniyor.

Bursa’da Bozbey, Balıkesir’de Akın

Bursa ve Balıkesir büyükşehir belediye başkan adayları da oy birliğiyle kararlaştırıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı ise Ahmet Akın oldu.

Akın, Kılıçdaroğlu’nun 14-28 Mayıs seçimleri sonrası değiştirdiği MYK’ya girmişti.

2019’da Balıkesir için CHP adayı olan Akın, Balıkesir’de Millet İttifakı’nın İYİ Parti çatısı altında seçime girme kararı sonrası İsmail Ok lehine adaylıktan çekilmişti. Seçimi kazanamayan Ok, daha sonra İYİ Parti’den istifa edip AK Parti’ye katılmıştı. CHP yönetimi, Akın’ın Balıkesir’i kazanacağına kesin gözüyle bakıyor.

Akın, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Kuva-yi Milliye’nin başşehri Balıkesir’imin hak ettiği hizmetleri gerçekleştirmek için göreve hazırım. Yolumuz açık olsun, Allah utandırmasın” diye tweet attı.

Bolu adayı Tanju Özcan: “Teşekkür ederim değişen CHP kadrolarına”

Bolu belediye başkan adayı Tanju Özcan oldu. CHP PM’de Özcan’ın adaylığına kimse itiraz etmedi.

Özcan, Twitter’dan “Biraz önce CHP PM üyelerimizin şahsımı Bolu Belediye Başkan adayı ilan ettiğini memnuniyet ile öğrendim.Tşk ederim değişen CHP kadrolarına..Selam olsun, Atatürkçü, yurtseverlere, Ulus Devletin teminatı Türk milliyetçilerine” mesajını paylaştı.

“DEM Parti’yle yerelde iş birliği söz konusu, nerede ihtiyaç olduğuna DEM Parti ile birlikte belirleyeceğiz”

Özel, PM’de Almanya’da katıldığı Sosyal Demokrat Parti (SPD) kongresi ile DEM Parti ziyareti hakkında da bilgi verdi.

Özel’in DEM görüşmesiyle ilgili bilgi verirken “Ziyaretimiz karşılıklı saygı çerçevesinde geçti. Türkiye genelinde olmasa da, yerelde iş birliği yapmamız sözkonusu. Hangi illerde işbirliği yapacağımız konusunda çalışacağız. Nerede iş birliğine ihtiyaç olduğunu DEM Parti ile birlikte belirleyeceğiz” diye konuştuğu öğrenildi.

- Advertisment -