Ana SayfaHaberlerCHP’de İzmir’e özel PM toplanıyor

CHP’de İzmir’e özel PM toplanıyor

CHP PM’nin İzmir için yapacağı özel toplantı öncesinde hem parti içinde hem de dışında adaylık yarışının mevcut başkan Tunç Soyer ile Karşıyaka Belediyesi Başkanı Cemil Tugay arasında geçtiği inancı kuvvetlendi. Bu yarışta partide değişim hareketine ilk destek verenlerden olan Cemil Tugay favori gösterilse de, CHP-DEM işbirliği dikkate alınarak Tunç Soyer’e halen şans tanıyanlar var. Buğra Gökçe ismi de masada.

CHP Parti Meclisi (PM) partide nerdeyse iki aydır süren ancak bir türlü üzerinde uzlaşma sağlanamayan İzmir büyükşehir adayı ile ilçe adaylarını belirlemek için özel gündemle toplanacak. 

PM öncesi yapılacak Merkez Yönetim Kurulu’nda İzmir büyükşehir belediyesi için mevcut başkan Tunç Soyer, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden istifa edip İzmir’e aday adayı olan Buğra Gökçe arasından bir adayın belirleneceği belirtiliyor.

CHP kulislerine İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın büyükşehir belediyesi başkanı olarak ilan edilmesinde CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun özel bir formülle anlaştığı bilgisinin yansıması da dikkat çekiyor.

O formüle göre İzmir’de mevcut büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer’in yerine CHP’de değişim hareketine destek verenlerin başında gelen İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay atanacak. Kulislerde adı “İstanbul destekli aday” olarak anılan Buğra Gökçe, Bayraklı belediyesi için aday gösterilecek. Partide son dönemde İzmir büyükşehir için “en güçlü aday” sayılan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel de Konak belediyesi için aday sayılacak.

Bu formülün işlemeyeceğine inananlar ise özellikle CHP-DEM Parti arasındaki olası işbirliğine gönderme yapıyor. DEM Parti’nin İstanbul’da aday çıkarmama karşılığında İzmir’de mevcut başkan Tunç Soyer’in görevde kalmasını istediğini söyleyen kimi partililer, İzmir adaylığında dengelerin her an değişebileceğini söylüyor.

Sürpriz bekleyen de var, beklemeyen de

CHP’nin İzmir’e özel PM toplantısı öncesinde İzmir İl Şenol Aslanoğlu ilçe başkanlarıyla birlikte Ankara’ya geldi. Aslanoğlu’nun CHP yönetimine İzmir’de Tunç Soyer’le devam edilmesinden yana oldukları mesajı verdi.

Ankara’da İzmir için kulis yapan bir başka ekip de eski CHP İzmir il başkanlarından Alaattin Yüksel ekibi. Bu ekip; Buğra Gökçe, Tunç Soyer ve Cemil Tugay arasında uzlaşma sağlayamayan CHP yönetiminin Alaatin Yüksel’i büyükşehir adayı yaparak hem kendini hem de örgütü rahatlatacağına inanıyor.

“Kadın aday sözü tutulsun”

İzmir için kadın aday isteyenler de CHP yönetimini kıskaca aldı ve partiye “Filiz Ceritoğlu Sengel aday yapılsın” mesajı göndermeye devam ediyor. CHP lideri Özgür Özel’in örgüte kadın aday sözü olduğunu hatırlatan bu ekip, Sengel’i İzmir için “ideal aday” olarak tanıtıyor.

Partide “İzmir için kadın aday” sözü geçtiğinde halen CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’yi favori aday gösteren de var. Böke’nin parti yönetiminden bu yönde gelen teklifleri reddettiği söylense de, son dakikada Selin Sayek Böke isminin İzmir adayı olacağını düşünenlerin sayısı da az değil.

- Advertisment -