Ana SayfaHaberlerCHP’de MYK sona erdi: Muhittin Böcek’le yola devam, Battal İlgezdi istifa etti,...

CHP’de MYK sona erdi: Muhittin Böcek’le yola devam, Battal İlgezdi istifa etti, İzmir düğümü haftaya kaldı

CHP’de belediye başkan adaylarını belirlemek için yapılan MYK toplantısı sona erdi, 232 seçim bölgesinde daha CHP’nin adayları belirlendi. MYK, Antalya’da mevcut başkan Muhittin Böcek’le “devam” dedi. Muğla adayı Ahmet Aras oldu. Toplantı sürerken 2009’dan bu yana Ataşehir Belediye Başkanı olan Battal İlgezdi partiden istifa etti, milletvekili olan eşi Gamze Akkuş İlgezdi’nin de istifası konuşuluyor. İzmir dahil kalan il ve ilçe belediyelerinin adayları önümüzdeki hafta açıklanacak.

CHP’de belediye başkanlarını belirlemek için yapılan MYK toplantısı sona erdi. Toplantı sonucu 232 seçim bölgesinde daha adaylar kesinleşti.

Antalya’da Muhittin Böcek’le devam

MYK toplantısında, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in 31 Mart’taki yerel seçimde de yeniden CHP’nin adayı olacağı belirlendi.

CHP’nin Muğla adayı ise Ahmet Aras oldu.

İlgezdi istifa etti: “Kılıçdaroğlu’nu destekleyenleri tasfiye ediyorlar”

Toplantı devam ederken Üç dönemdir CHP’den Ataşehir Belediye Başkanlığı yapan Battal İlgezdi, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İlgezdi, Twitter hesabından şöyle yazdı:

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin son kurultayında Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler tek tek partimizden tasfiye ediliyor.

CHP’nin her kademesinde gece gündüz görev yapmış 40 yıllık bir partili olarak bu yaşananlar hem beni hem de milyonlarca partilimizi üzmüştür.

Partimizin değerlerinin bu kadar hoyratça harcanmasına gönlüm razı değildir. Bu vesileyle 40 yıldır mensubu bulunmaktan onur duyduğum partimden istifa ediyorum.”

Gamze Akkuş İlgezdi’nin de istifası konuşuluyor

Battal İlgezdi’nin İstanbul milletvekili olan eşi Gamze Akkuş İlgezdi’nin de CHP’den istifa edeceği konuşuluyor.

Gamze Akkuş İlgezdi, 14 Mayıs seçimlerinde dördüncü kez İstanbul 1. Bölge’den milletvekili seçilmişti.

İzmir önümüzdeki hafta

CHP’nin İzmir adayı da dahil henüz belirlenmeyen il ve ilçe adayları önümüzdeki hafta açıklanacak.

- Advertisment -