Ana SayfaHaberlerÇökertme Koyu’nda iskele yapma izni alabilen tek otel, Perinçek’in de her sene...

Çökertme Koyu’nda iskele yapma izni alabilen tek otel, Perinçek’in de her sene tatilini geçirdiği Çökertme Otel

Milas’taki Çökertme Koyu’nda bulunan otellerden Çökertme Otel dışındakiler iskele yapma izni alamadı. Çökertme Otel’in denizin içinde bir iskele, bir güneşlenme platformu, bir de beton dolgu olmak üzere iznini aldığı üç farklı alan var. Otelin sahibi Hasan Ayvaz, İşçi Partisi’nin eski il yöneticisi. Perinçek de her sene bir ay kadar Çökertme Otel’de tatil yapıyor. AK Parti’den istifası sonrası Vatan Partisi’ne üye olan Ethem Sancak da geçen ay Perinçek’in tatili sırasında Çökertme Otel’e gitmişti.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Çökertme Koyu’nda bulunan otellerden Çökertme Otel dışındakiler denize iskele yapma izni alamıyor.

Diğer işletmeler iskele izni alamazken Çökertme Otel’in yatların yanaşması için bir iskelesi, 100 metrekarelik bir güneşlenme platformu ve denizin içine dökülmüş beton dolgunun üzerinde bir kısmında şezlongların bir kısmında da restoran bölümünün masaları bulunan üçüncü bir alanı daha var.

Üçü için de ayrı ayrı ruhsat alabilen Çökertme Otel’in sahipleri, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e yakınlıklarıyla biliniyor.

Çökertme Otel’in sahibi Hasan Ayvaz, Vatan Partisi’nin eski adıyla İşçi Partisi olduğu dönemin il yöneticilerinden.

Perinçek de her sene yaklaşık bir ay kadar Çökertme Otel’de tatil yapıyor. Perinçek geçen ay da Çökertme Otel’de tatildeydi.

AK Parti’den istifası sonrası eskiden mensubu olduğu Aydınlık hareketine dönerek Vatan Partisi’ne üye olan iş insanı Ethem Sancak da geçen ay Perinçek’in tatili sırasında Çökertme Otel’e gitmişti.

Doğu Perinçek’in eşi Şule Perinçek, 2019’daki Çökertme tatilinden Perinçek ile Hasan Ayvaz’ın tavla oynadıkları bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Hasan Ayvaz ve Çökertme Otel, 2006 yılında denizin içine izinsiz beton döküldüğü ve tesisin bitişindeki Hazine arazisinde kaçak inşaat yaptığı iddialarıyla gündeme gelmişti.

- Advertisment -