Ana SayfaHaberler“DHKP-C Türkiye sorumlusu” beş yılda üçüncü kez tutuklandı

“DHKP-C Türkiye sorumlusu” beş yılda üçüncü kez tutuklandı

Gülten Matur, bu sabah (28 Kasım) DHKP-C Türkiye sorumlusu olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Matur’un aynı suçlamayla 2017 ve 2021 yıllarında da tutuklandığına dair haberler bulunuyor. Halkın Hukuk Bürosu: “Gülten Matur, 2017 yılında gizli tanık ifadesiyle ve aynı iddialarla tutuklanmıştı. Yargılandığı dosyada örgüt yöneticiliğinden beraatini talep eden savcılık mütalaası bulunuyor.”

Gülten Matur, DHKP-C’nin Türkiye sorumlusu olduğu iddiasıyla bu sabah (28 Kasım) MİT ve emniyetin ortak operasyonuyla gözaltına alındı. Matur hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan yakalama kararı bulunduğu bildirildi.

Gülten Matur’ın elleri kelepçeli olarak Türk bayrağı önünde fotoğrafı yayımlandı. İktidara yakın sosyal medya hesapları operasyonu övdü.

“Büyük av!”

“DHKP/C’ye büyük darbe”

Beş yılda üçüncü tutuklama

Bugün tutuklanan Gülten Matur’un 2017 ve 2021 yıllarında da yine DHKP-C Türkiye sorumlusu olduğu iddiasıyla tutuklandığına dair haberler bulunuyor.

“DHKP-C Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Gülten Matur tutuklandı” (2017)

https://www.haberturk.com/dhkp-c-turkiye-sorumlusu-oldugu-iddia-edilen-gulten-matur-tutuklandi-1672437

“DHKP-C’nin Türkiye sorumlusu tutuklandı!” (2021)

https://www.gazetevatan.com/amp/gundem/dhkp-cnin-turkiye-sorumlusu-tutuklandi-1110383

“Örgüt yöneticiliğinden beraatini talep eden savcılık mütalaası bulunuyor”

Gülten Matur’un tutuklanmasına ilişkin Halkın Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklamada Matur’un 2017 yılında yargılandığı dosyada örgüt yöneticiliğinden beraatini talep eden savcılık mütalaası bulunduğu belirtildi:

“Gülten Matur, 2017 yılında gizli tanık ifadesi nedeniyle aynı iddialarla tutuklanmıştı. Yargılandığı dosyada örgüt yöneticiliğinden beraatini talep eden savcılık mütalaası bulunuyor. AA, karalama kampanyasının ortağıdır.”https://twitter.com/halkinhukuk_/status/1597154390984773632?s=20&t=ocejw2zMcWEPxNh-ZobkYw

- Advertisment -