Ana SayfaHaberlerGündemDilan Polat’ın avukatından Hürriyet’in “Dilan kremleri köyümüze döktü” manşetine tepki: “Doğayı kirletenlerden...

Dilan Polat’ın avukatından Hürriyet’in “Dilan kremleri köyümüze döktü” manşetine tepki: “Doğayı kirletenlerden biz de şikayetçiyiz”

Hürriyet, Lüleburgaz’a bağlı Eskitaşlı ve Turgutbey köylerinin arasındaki ormana dökülen sıvı hakkındaki haberini, köy sakinlerinden birinin tahminine dayandırarak “Dilan kremleri köyümüze döktü” başlığıyla manşetten verdi. Dilan Polat’ın avukatı Hüseyin Kaya, Serbestiyet’e konuştu: “Haber; kamu yararı, basın etik ilkeleri, haberin içeriğinin doğru olup olmadığına dair ölçütlerin yer almadığı nitelikte bir haber. Gerekli yasal işlemler yapılacak ama savcılıktan da doğayı kirleten kişilerin bulunmasını ve soruşturulmasını talep ediyoruz.”

Lüleburgaz’a bağlı Eskitaşlı ve Turgutbey köylerinin arasındaki bal ormanına dökülen sıvı, geçimini özellikle arıcılık olmak üzere tarım ve hayvancılıkla sağlayan köy sakinlerini endişelendirdi.

Hürriyet’in bugün Dilan kremleri köyümüze döktü diye manşetten verdiği habere göre köylüler, 17 Kasım’da kaymakamlık ve jandarmaya durumu bildirdi. CİMER’e verilen şikâyet dilekçesinde, “Ormanlık alanda kekikle beslenen arıların mide bulandırıcı kimyasal kokular ile zehirlenmesini, çevrenin kirletilmesini istemiyoruz. Atıklar acilen kaldırılmazsa yeraltı sularını ve yanındaki Tatarköy Göleti sularını kirletecek. Acilen kaldırılmalı. Dökenlerin yakalanması ve gerekli cezanın verilmesini de saygılarımla arz ederiz” ifadelerine yer verildi. Savcılık, köy sakinlerinin bildirimleri üzerine olayla ilgili soruşturma başlattı.

Turgutbey köyünden Kenan Gören adlı vatandaş, sıvının tehlikeli atık olup olmadığını öğrenmek için numune alarak özel bir laboratuvarda sıvıyı analiz ettirdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Analiz neticesinde bu sıvının krem ham maddesi olduğunu söylediler. O günlerde Dilan Polat tutuklanmış ve sorguya alınmıştı. Onların kremlerinin de Bulgaristan’dan getirildiği ortaya çıkmıştı. Biz de köyümüze dökülen bu sıvıların Bulgaristan’dan onlar için getirilmiş ham maddeler olduğunu tahmin ediyoruz. Çünkü Lüleburgaz çevresinde kimya fabrikaları var, muhtemelen oralara getirilmiş, tutuklamalar, soruşturmalar başlayınca panikleyip bal ormanımıza dökülmüş, diye düşünüyoruz.”

“Doğayı ve çevreyi kirleten, müvekkillerime ait olduğu iddia edilen döküntülerle ilgili biz de şikayetçiyiz”

Dilan-Engin Polat çiftinin avukatı Hüseyin Kaya, iddiayla ilgili olarak Serbestiyet’e konuştu.

Kaya, şunları söyledi:

“Doğayı ve çevreyi kirleten, müvekkillerime ait olduğu iddia edilen döküntülerle ilgili biz de şikayetçiyiz. İlgili yerlerin savcılıklarının araştırıp gerçeği ortaya koymasını, hukukçu olarak müvekkiller adına ve vatandaş olarak bizzat kendim talep ediyorum. Savcıların bu konuyu araştıracağına güvenim tamdır.

Söz konusu haber; kamu yararı, basın etik ilkeleri, haberin içeriğinin doğru olup olmadığına dair ölçütlerin yer almadığı nitelikte bir haber. Bu haber müvekkillerin itibarına ve şu anda TMSF tarafından işletilmekte olan şirketlerin satış gücüne zarar veren, sorumsuzca bir haberdir. Bu konuda da gerekli yasal işlemler yapılacaktır ama buradan savcılıktan da doğayı kirleten ilgili kişilerin bulunmasını ve soruşturulmasını talep ediyoruz.”

- Advertisment -