Ana SayfaÖZEL HABERDışişleri Bakanlığı neden yıllardır çalıştığı, 60 bin TL promosyon teklif eden İş...

Dışişleri Bakanlığı neden yıllardır çalıştığı, 60 bin TL promosyon teklif eden İş Bankası’nı terk edip 45 bin TL veren Halkbank’a geçiyor?

Dışişleri Bakanlığı, personel maaş ödemesi ve diğer bankacılık işlemleri için yıllardır çalıştığı İş Bankası’nı terk edip Halkbank’la çalışmaya başlama kararı aldı. İddiaya göre üstelik karar İş Bankası’nın 60 bin, Halkbank’ın 45 bin TL’lik promosyon teklifine rağmen alındı. Bankacılık işlemleri, geçen ay personel ve idari işlerden sorumlu Dışişleri bakan yardımcılığına getirilen Yasin Ekrem Serim’in sorumluluk alanında. Yasin Ekrem Serim’in Cumhurbaşkanlığı başdanışmanı olan babası Maksut Serim aynı zamanda Halkbank Yönetim Kurulu üyesi.

Dışişleri Bakanlığı’na yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, Dışişleri Bakanlığı bundan böyle personel maaşlarının ödenmesi ve diğer bankacılık işlemleri için Halkbank’la çalışacak.

Dışişleri, uzun yıllardır Ankara’daki bakanlık binasının içinde de şubesi bulunan İş Bankası’yla çalışıyordu.

İş Bankası’nın Dışişleri’yle çalışmaya devam etmek için 60 bin TL’nin üzerinde bir maaş promosyonu teklifinde bulunmasına rağmen Halkbank’ın 45 bin TL’lik teklifinin tercih edildiği öğrenildi.

Karar, geçen ay personel ve idari işlerden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcılığı’na getirilen Yasin Ekrem Serim’in sorumluluk alanına giriyor.

Yasin Ekrem Serim’in Cumhurbaşkanlığı başdanışmanı olan babası Maksut Serim aynı zamanda Halkbank Yönetim Kurulu üyesi.

Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneğinin başındaki isim olarak bilinen Maksut Serim, Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde de Başbakanlık örtülü ödeneğinin başındaydı.

Yasin Ekrem Serim, AK Partili eski Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu’nun da damadı.

Yasin Ekrem Serim’in 2014’teki nikâhında Erdoğan şahitler arasındaydı.

- Advertisment -