Ana SayfaHaberlerDünyaDört ay önce “niye birine eş olmak için evrak imzalayasın” diyen Nobel...

Dört ay önce “niye birine eş olmak için evrak imzalayasın” diyen Nobel ödüllü Malala Yusufzay dün evlendi

Kız çocuklarının eğitimini teşvik ettiği için Pakistan'daki evinde Taliban tarafından başından vurulan, o zamandan beri İngiltere'de yaşayan Nobel ödüllü Malala Yusufzay dün (9 Kasım) Birmingham’da sade bir nikâh töreniyle dünya evine girdi. Malala henüz 4 ay önce Vogue dergisine verdiği röportajda evliliği “neden biriyle eş olmak için evrak imzalayasın?” diye sorgulamıştı.

“En fazla istemeyen ilk evlenir” kuralı yine işledi.

Kız çocuklarının eğitimini teşvik ettiği için Taliban tarafından cezalandırılan Malala Yusufzay evliliğini sosyal medyadan şöyle duyurdu.

“Bugün hayatımda değerli bir gün. Asser ve ben ömür boyu eş olmak adına bir düğüm attık. Ailelerimizle birlikte Birmingham’da evde küçük bir nikâh töreni yaptık. Lütfen dua edin. Önümüzdeki yolculuk için birlikte yürümekten heyecan duyuyoruz.”

Çift, ilişkilerini bir sır olarak sakladığı için Malala’yla Asser Malik’in ne kadar süredir beraber oldukları bilinmiyor.

4 ay önce evliliği sorgulamıştı

Malala, Temmuz ayında İngiliz moda dergisi Vogue’a verdiği röportajda, evliliği, “Hayatında bir insan olmasını istiyorsan, neden evlilik evrakları imzalaman gerekiyor? Bu kadar karmaşık olmamalı” diyerek sorgulamıştı.

Dergiye verdiği röportajdan bir kesit:

Malala’nın ebeveynleri, kendi tanımladığı gibi, “görücü usulü bir aşk evliliği” yaptılar -birbirlerinin görünüşünü beğendiler ve ebeveynleri gerisini halletti. Kendisi ise evlenip evlenmeyeceğinden emin değil. “İnsanların neden evlenmek zorunda olduklarını hâlâ anlamıyorum. Hayatında bir insan olmasını istiyorsan, neden evlilik evrakları imzalaman gerekiyor, neden sadece bir ortaklık olmasın?”

Annesi -çoğu anne gibi- aynı fikirde değil. Malala gülerek “Annem gibi”, “sakın böyle bir şey söylemeye cüret etme! Evlenmek zorundasın, evlilik güzeldir” diyor. Bu arada babası ara sıra Malala’nın Pakistan’daki müstakbel taliplerinden e-postalar alıyormuş. “Adamın biri, dönümlerce arazisi ve birçok evi olduğunu ve benimle evlenmeyi çok istediğini söylüyor” dedi Malala eğlenerek.

Asser Malik kim?

Asser Malik, Linkedin profilindeki konumuna göre Pakistan’ın Pencap bölgesindeki Lahor’dan. Kendisini spor endüstrisine ilgi duyan bir girişimci olarak tanımlıyor.

Malik ayrıca Pakistan Kriket Kurulu’nun yönetim kurulunda. Asser, Pakistan Kriket Kurulu’ndaki görevinden önce “Last Man Stand” amatör liginde bir franchise sahibiydi.

Eşi Malala’nın sosyal medyada iki milyonu aşkın takipçisi varken Asser Malik’in Instagram’daki takipçi sayısı 5 bin.

- Advertisment -