Ana SayfaHaberlerDr. Esin Şenol’un ofisinin önüne dana dili bırakan Mustafa Yücel, serbest kaldıktan...

Dr. Esin Şenol’un ofisinin önüne dana dili bırakan Mustafa Yücel, serbest kaldıktan sonra “Şu an dil söğüş yiyorum” tweet’i attı

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Esin Davutoğlu Şenol’u tehdit ettiği suçlamasıyla ifade verdikten sonra serbest bırakılan Mustafa Yücel, serbest kalmasının ardından Şenol hakkında tehdit içerikli paylaşımlarına devam etti, “Durmak yok yola devam” mesajı paylaştı. Mustafa Yücel, serbest kalmasıyla ilgili bir haberi paylaşan Cemil Barlas’a “Şu an dil söğüş yiyorum Cemil Abi” diye karşılık verdi. Kendisini operatör doktor diye tanıtan ancak Türkiye’de resmi olarak doktor unvanı olmadığını kabul eden Mustafa Yücel, kanserin ilacını bulduğunu ve Kenya’da doktorluk yaptığını iddia ediyor.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’u tehdit ettiği için ifade verdikten sonra serbest bırakılan Mustafa Yücel, sosyal medya hesabından “Durmak yok yola devam” mesajı paylaştı.

Bir süredir aşı karşıtlarının hedefinde olan Şenol, ofisinin bulunduğu katın merdivenlerine iki tane dana dili bırakıldığını, otopark görevlilerinin kendisine “Avcı adlı bir hastanız size selam söyledi” dediğini duyurmuştu.

Şenol, karakola yaptığı başvuru sonrası binada ve otoparkta bulunan kameraların izlenmesi sonucunda ilgili kişinin “sosyal medyada Op. Dr. Mustafa Yücel ve sahte doktor olarak bilinen kişi” olduğunun saptandığını açıklamıştı.

Mustafa Yücel’in olay günü ve öncesinde sosyal medya hesabından şüpheli paylaşımlar yaptığı ortaya çıkmıştı. Mustafa Yücel bu paylaşımları daha sonra kaldırdı.

Yücel bunların birinde Şenol’un ofisinin önünde çektirdiği fotoğrafı “Geldim dairenin kapısı açık bekliyorum buralarda ya da evin orada olacağım” mesajını “#avoyunu”, “#şehirdeav”, “#kanlışölen” gibi heşteglerle paylaşmıştı.

İfadesinin alınmasının ardından serbest bırakılan Mustafa Yücel, Şenol hakkında tehdit içerikli yeni paylaşımlar yaptı.

Mustafa Yücel’in gazeteci Cemil Barlas’la ‘dana dili’ konulu şakalaşması da sosyal medyada tepkiyle karşılandı. Şakalaşmayı, Birgün gazetesinin, Mustafa Yücel’in Şenol’u ölümle tehdit etmesine, kapısının önüne dana dili bırakmasına rağmen serbest bırakıldığını duyuran haberine Cemil Barlas’ın “kelle paça bıraksaydı tutuklanırdı” cevabı vermesi başlattı. Mustafa Yücel, Barlas’ın paylaşımına “Şuan dil söğüş yiyorum Cemil abi” diye karşılık verdi.

Mustafa Yücel: “Resmi doktor olsaydım bakanlık ihraç ederdi”

Kendisini “operatör doktor” olarak tanıtan Mustafa Yücel, doktor olmadığı iddiaları üzerine “Resmi olarak doktor olsaydım bakanlık ihraç ederdi beni. Kanunlarınız esir edilmiş hekimlerimiz için geçerli. Şahsıma hiçbir yaptırımınız yok” mesajını paylaşmıştı.

Mustafa Yücel, resmi doktor olmadığını kabul ettikten sonra Hürriyet’e verdiği demeçte Rusya’da eğitim aldığını öne sürerek şunları söylemişti:

“Temel tıbbi bilimleri, mikrobiyolojiyi öğrenip, bir tıp fakültesinde geçer not alıp o ülkenin bakanlığından diplomayı almışsanız, dünyanın neresine giderseniz gidin bu unvanı kullanabilirsiniz. Ben mesleğimi yapmıyorum maddi imkânlarımdan dolayı. Diplomamı kimseye ibraz etmek mecburiyetinde de değilim.”

Mustafa Yücel sosyal medya hesabında, kendisini Kenya’nın başkenti Nairobi’de bulunan “C. C. Hospital” adlı bir yerde çalışıyor olarak gösteriyor.

Kanserin ilacını bulduğunu öne sürüyor

Mustafa Yücel, kanserin ilacını bulduğunu öne sürdüğü tweet’lerde üzerinde kanserin ilacı olduğunu söylediği “Invısaur” yazılı etiket bulunan bir ilaç şişesinin fotoğraflarını paylaştı.

Mustafa Yücel ürettiği ilacın 100 kanser hastasından 86’sını iyileştirdiğini öne sürüyor.

Mustafa Yücel gibi aşı karşıtı paylaşımlar yapan başka bir sosyal medya kullanıcısı Yücel’in 10 bin Euro’ya kansere iyi geldiğini öne süren kürler sattığını iddia etti.

Hesap, Mustafa Yücel’in bu kürleri meyve suyu kutularında Türkiye’ye soktuğunu ve Ankara’daki bir madencilik firması üzerinden Türkiye’de satışa çıkarttığını öne sürdü.

Aynı sosyal medya kullanıcısı, Mustafa Yücel’in geçmişte otomobil kaportacılığı, dericilik gibi işler yaptığını ve iddia ettiği gibi imam hatip lisesi çıkışlı değil meslek ve teknik lise mezunu olduğunu gösteren bazı kayıtları paylaştı.

https://twitter.com/bll_dr/status/1549251275623104515?s=20&t=mUiaJAaq4axfrzgF3Eb_WA

- Advertisment -