Ana SayfaHaberlerDün Çin ilanı, bugün Çin manşeti

Dün Çin ilanı, bugün Çin manşeti

Dün Çin’de düzenlenecek 2022 Kış Olimpiyatları için tam sayfa ilan yayımlayan Hürriyet gazetesinin bugünkü manşetinde Cumhuriyet’in ilk yıllarında Çin ile kurulan sıcak ilişkiler vardı: “Atatürk Çin’e de umut oldu”

Hürriyet’in dünkü (26 Ekim) nüshasının 9. sayfası, Çin’de düzenlenecek 2022 Kış Olimpiyatları’nı anlatan “Beijing sizleri bekliyor” başlıklı haber formatında hazırlanmış tam sayfa bir ilana ayrıldı.

 “Çin’de olimpiyat heyecanı zirvede. Bugün, Beijing 2022 Kış Olimpiyat Oyunları için 100 günden geri sayım başladı. Beijing yakında hem Yaz Olimpiyatları’na hem de Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapan dünyanın ilk ‘Çifte Olimpiyat Şehri’ olarak dünyaya muhteşem bir buz ve kar şöleni sunmaya hazırlanıyor” ifadeleriyle sunulan ilan, yakın zamanda aynı grubun gazetesi Milliyet’te çıkan Çin ilanı gibi, reklam verenin kimliğini göstermeyen bir şekilde sağ köşede “Bir ilandır” ibaresiyle yayımlandı.

Dün tam sayfa Çin ilanı alan Hürriyet bugün de “Atatürk Çin’e umut oldu” manşetiyle çıktı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için 3 günlük bir yazı dizisine başlayan Hürriyet, Cumhuriyet’in ilanıyla ilgili dizinin ilk bölümünde; Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında dönemin Çin Cumhuriyeti’yle olan ilişkilerini işledi.

Hürriyet geçtiğimiz Mayıs ayında Çin İstanbul Başkonsolosu’nun Ramazan Bayramı tebriği ilanını, geçtiğimiz sene de Çin resmi haber ajansı Xinhua’nın “Dünya Covid-19 ile ilgili sorulara Washington’un yanıtlarını bekliyor” ilanını yayımlamıştı.

Geçtiğimiz aylarda Hürriyet, Cumhuriyet, Sabah, Milliyet gibi gazetelerde Çin ilanları yer almıştı.

- Advertisment -