Ana SayfaHaberlerDünyaABD başkanlık yarışında son durum

ABD başkanlık yarışında son durum

 

ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerine ilişkin ülke genelinde gerçekleştirilen en güncel iki ankete göre, Demokratların adayı Hillary Clinton yarışı Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ın önünde götürüyor. 

 

ABD’de 8 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri için geri sayım sürerken, Demokratların adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton son anketlere göre Cumhuriyetçi rakibi iş adamı Donald Trump’ın önünde yarışı sürdürüyor.

 

Ülkenin saygın gazetelerinden Washington Post’un ABC kanalı ile ortaklaşa ülke genelindeki kayıtlı seçmenler arasında yaptığı araştırmaya göre Clinton, Trump’ın 4 puan önünde gözüküyor.

 

Clinton, ankete katılanların yüzde 47’sinin desteğini alırken Trump’ı başkan olarak görmek isteyenler yüzde 43. Başkanlık yarışındaki diğer adaylar Özgürlükçü Parti’nin adayı Gary Johnson yüzde 5, Yeşil Parti’nin adayı Jill Stein ise yüzde 2’de kaldı.

Özür samimiyetsiz geldi

Anketin, Donald Trump’ın 2015 yılına ait kadınlarla ilgili aşağılayıcı ve küfürlü sözler sarf ettiği video kaydının önceki hafta ortaya çıkmasının ardından düzenlendiği bildirildi.

 

Ankete katılan yaklaşık 750 kişinin büyük çoğunluğu, Trump’ın, videonun ortaya çıkmasının ardından özür dilemesini ise “samimiyetsiz” bulduklarını belirtti.
 

Yine ABD’de yayın yapan Wall Street Journal gazetesi ile NBC kanalının ortaklaşa gerçekleştirdiği diğer bir ankette de Clinton, yarışı 11 puan önde götürüyor.

 

Bu ankette Clinton, oyların 48’ini alırken Trump ise yüzde 37’de kaldı. Araştırmanın geçen hafta sonu Clinton ile Trump’ın katıldıkları ikinci televizyon münazarasının ardından bin kişi arasında yapıldığı belirtildi.

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik