Ana SayfaHaberlerDünyaSuriye’deki Rus güçlerin komutanı Çayko, DSG komutanı Mazlum Abdi’yle Türkiye’nin olası kara...

Suriye’deki Rus güçlerin komutanı Çayko, DSG komutanı Mazlum Abdi’yle Türkiye’nin olası kara harekâtını konuştu

Suriye'deki Rus güçlerinin komutanı Aleksandr Çayko Pazar günü (27 Kasım) Demokratik Suriye Güçleri (DSG) komutanı Mazlum Kobani (Abdi) ile Haseke’de Türkiye'nin olası kara operasyonunu ele alan bir görüşme gerçekleştirdi. Lübnan merkezli El Mayadin televizyonuna göre görüşmede “sınır bölgesindeki gerginlik” ve “Türkiye'nin yeni bir kara operasyonu gerçekleştirmesinin önüne geçilmesi” için neler yapılabileceği ele alındı.

Associated Press (AP) haber ajansına konuşan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) sözcüsü Siyamend Ali, Çayko’nun Pazar günü Suriye’nin Mazlum Abdi ile bir görüşme yaptığını söyledi. Sözcü, Çayko ve Abdi arasındaki görüşmenin detayları hakkında bilgi sahibi olmadığını ifade etti.

Rûdaw’ın haberine göre Lübnan merkezli El Mayadin televizyonu Çayko ile Abdi’nin Rojava’nın Haseke kentinde yaptığı görüşmede “sınır bölgesindeki gerginlik” ve “Türkiye’nin yeni bir kara operasyonu gerçekleştirmesinin önüne geçilmesi” için neler yapılabileceği konuları ele alındı.

El Mayadin’e göre, Çayko’nun Suriye-Türkiye sınırında 30 kilometre derinliğe kadar rejim güçleri yerleştirilmesini önerdiği iddia edildi.

Bir başka DSG sözcüsü Aram Hanna ise El Arabiya televizyonuna yaptığı açıklamada, Rusların bu görüşmede Türkiye tarafının şartlarını ilettiğini öne sürdü. Söz konusu şartlar hakkında ayrıntı vermeyen Hanna, Türkiye’nin tüm taleplerini reddettiklerini söyledi.

- Advertisment -