Ana SayfaHaberlerDünyaTrump'ın ekibi geride olduklarını kabul etti

Trump’ın ekibi geride olduklarını kabul etti

 

Trump'ın kampanya müdürü Kellyanne Conway, "Gerideyiz. (Clinton'ın) bazı avantajları var… Bırakmayacağız. Bu yarışı kazanabileceğimizi biliyoruz" dedi.
Trump da Cuma günü kampanyası boyunca ender takındığı bir tutumla, seçimi kazanamayabileceğini söylemişti.

ABD'de yapılan en son anketler, Clinton'ın hem ülke genelinde hem bazı kritik eyaletlerde önde olduğunu gösteriyor.

Clinton'ın ekibi de bunun "ABD tarihinin en büyük seçimleri" olacağını öne sürüyor. Fox News'a konuşan Clinton'ın kampanya müdürü Robbie Mook, "Hiç olmadığı kadar çok insan sandık başına gidecek" dedi.

Utah ve Arizona gibi Cumhuriyetçilerin kalesi olarak görülen bazı yerlerde yapılan son anketler, yıllar sonra bu eyaletlerden Demokrat bir adayın galibiyetle çıkabileceğini gösteriyor.

Anketlerde önde gidiyor

Pazar günü yayınlanan, Washington Post/ABC Anket sonuçlarına göre ABD genelinde Trump ve Clinton arasında yalnızca dört puan bulunuyor. Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz sorusuna yüzde 50 Clinton yüzde 46 ise Trump diyor.

Pazartesi yayınlanan Monmouth Üniversitesi anketine göre ise fark 12’ye çıkmış durumda. Clinton 50’ye 38, Trump’ın önünde.

NBC-Wall Street Journal ise geçen hafta Clinton’ın lehine 9 olarak verdiği farkın bu hafta 11’e yükseldiğini ortaya koyuyor. Clinton, George Washington Üniversitesi’ne göre 8, Fox Televizyonuna göre ise 7 puan önde.

- Advertisment -