Ana SayfaHaberler"Ekonomide çok büyük bir belirsizlik ve kaos var"

“Ekonomide çok büyük bir belirsizlik ve kaos var”

Gürses’in açıklamalarından öne çıkan satırlar şu şekilde:

“Merkez Bankası’nın söylediği şeyleri ben ciddiye almıyorum. TCMB Başkanı güya enflasyon raporu açıkladı ama ilk 15-20 dakikası ekonomik büyümeyi ve istihdamda ne kadar artış olduğunu anlattı. Oysa kendi kanununa baksa, orada ‘Fiyat istikrarıyla çelişmemek kaydıyla büyüme ve istikrarı destekler’ diyor Merkez Bankası kanunu. Yani Merkez Bankası Başkanı’nın dert edinmesi gereken şey enflasyon. %83’lük bir enflasyonu kimse açıklayamaz. Bunun sebebi Merkez Bankası ve ekonomi politikaları. Burada çıkıpta hane halkları böyle bir enflasyonla harap olmuş durumdayken kimse büyüme türküsü söyleyemez.”

“Konut projesinin tamamen vatandaşa dönük bir havuç olduğunu düşünüyorum. Hatırlarsanız Kemal Kılıçdaroğlu bu proje açıklandığında hemen ‘Çıkın ve müteahhitlere bir garanti verin’ demişti. Bütün hikaye bu aslında. Proje açıklandığında da aynı şeyi tartışmıştık. 2019’da bile ilan edilen bazı konut projelerinin daha temelinin bile atılmadığını biliyoruz. Burada temel mesele bu. Ben şöyle bir izlenime kapıldım ki hükümet bunu bir havuç olarak vatandaşa gösteriyor. O yüzden şu anda görülen tamamen bir umut satılması.”

“İktidar seçimi kazanabilecek mi bilmiyoruz, ama bir şekilde ne yapıp edip seçimi kazandılar; o zaman aynı bugünkü koşullar devam edecek. Ben hatta gidip IMF’ye başvurabileceklerini bile düşünüyorum. Siyaseten bugün reddediliyor ve mümkün gibi gözükmüyor belki ama dış politikada nasıl u dönüşleri yapılabiliyorsa IMF konusunda da ‘En ucuz krediyi burası veriyor’ deyip yine bir U dönüşü yapabilirler.”

“Ankara’nın bakışı şu: Gidebildiği yere kadar götürelim, gitmediği yerde başka bir şey yaparız. Yani Türkiye giderek sermaye kontrolü patikasına doğru ilerliyor.”

- Advertisment -