Ana SayfaHaberlerDünyaElon Musk, Hitler'i öven Kanye West'in hesabını "şiddete teşvik ettiği" gerekçesiyle askıya...

Elon Musk, Hitler’i öven Kanye West’in hesabını “şiddete teşvik ettiği” gerekçesiyle askıya aldı

Son dönemde yaptığı Yahudi karşıtı açıklamaların ardından giderek ‘yalnızlaşan’ rapçi Kanye West, perşembe günü komplo teorisyeni ABD’li sunucu Alex Jones’a verdiği röportajda Hitler ve Nazilere olan hayranlığını dile getirdi.

Artık Ye adını kullanan ve yüzünün tamamını kaplayan siyah bir bone takan sanatçı son dönemde günah, pornografi ve şeytan hakkında yeni bir tartışma başlattı.

Rapçi, aşırı sağcı komplo teorisyeni Alex Jones’un “Infowars” programının setinde “Ben de Hitler hakkında bazı iyi şeyler görüyorum” dedi.

“Bu adam otoyolları icat etti, müzisyen olarak kullandığım mikrofonu icat etti. Kamuoyu önünde bu kişinin iyi bir şey yaptığını söyleyemezsiniz ve ben bundan bıktım,” diye konuştu.

2024 yılında ABD başkanlığına aday olabileceğini söyleyen rapçi, “etiketlemelerden bıktığını, her insan değerli şeyler yapmıştır, özellikle de Hitler” dedi ve ekledi: “Hitler’i seviyorum.”

ABD’de bir okul cinayetiyle ilgili sözleri nedeniyle yaklaşık bir milyar dolar para cezasına mahkum edilen sunucu Alex Jones ise “Naziler hayduttu ve çok kötü şeyler yaptılar” dedi.

“Ama onlar da iyi şeyler yaptılar” diye karşılık veren Kanye West, “Nazileri sürekli aşağılamaktan vazgeçmeliyiz. Nazileri seviyorum.” ifadelerini kullandı.

Kanye West’in açıklamaları sonrası spor malzemeleri üreticisi Adidas, Yahudi karşıtı olarak değerlendirilen yorumları nedeniyle ekim ayı sonunda rapçiyle bağlarını koparmıştı.

Hazır giyim zinciri Gap ve moda evi Balenciaga da Kanye West’e sırtını dönen büyük markalar arasında bulunuyor.

Bu arada Elon Musk, Twitter’ın Kanye West’in hesabını “şiddete teşvik ettiği” gerekçesiyle askıya aldığını duyurdu.

- Advertisment -