Ana SayfaHaberlerDünyaElon Musk, Twitter’in Hunter Biden hakkındaki tweet’leri sansürleme kararının alınma sürecini ifşa...

Elon Musk, Twitter’in Hunter Biden hakkındaki tweet’leri sansürleme kararının alınma sürecini ifşa etti

Elon Musk, ABD Başkanı Biden’ın oğlu Hunter Biden’ın laptopundan sızdırılan e-postaların haberleştirildiği New York Post makalesinin Twitter tarafından nasıl sansürlendiğini anlatan Twitter belgelerini açıkladı. Musk’a göre, Twitter seçime üç hafta kala Demokratları ve Biden’ı desteklemek amacıyla taraflı sansür uyguladı.

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, dün (2 Aralık) 2020 seçimleri öncesinde Hunter Biden hakkında New York Post’ta çıkan bir haber makalesinin Twitter tarafından yasaklanma sürecini ifşa etti. Musk, Twitter’ın iç yazışmalarını Matt Taibbi adlı bir gazeteci ile paylaştı. Bu yazışmalara göre, Twitter Biden ve Demokrat Parti yönetiminin kaldırılmasını istediği tweetleri doğrudan işleme aldı.

Hunter Biden’ın bir bilgisayar tamircisine bıraktığı laptopundan sızdırılan e-postaları haberleştiren New York Post, Joe Biden’ın Hunter Biden’ın aracılığıyla Ukraynalı bazı iş insanlarıyla görüştüğünü yazmıştı. Twitter bu haberin paylaşılmasını “hack’lenen içerik” gerekçesiyle engellemişti. Twitter CEO’su Dorsey daha sonra karardan dolayı özür dilemiş ve yasak kaldırılmıştı.

Musk’ın paylaştığı belgelere göre, karar Twitter CEO’su Dorsey’in haberi olmadan, Etik ve Hukuk Birimi Başkanı Vijaya Gadde tarafından alındı. Musk, kararın alınması sürecinde yazılan e-mailleri paylaştı.

Karara tepki gösteren Demokrat solcu Temsilciler Meclisi üyesi Ro Khanna, kararın ters tepeceğini hatırlatmış, bunun Anayasanın ifade özgürlüğünü koruyan maddelerine aykırı olduğunu ileri sürmüştü. Twitter çalışanları ise Anayasanın sınırsız bir koruma sağlamadığı söylemişti. Elon Musk, alınan yasaklama kararının siyasi olduğunu gösteren iç yazışmaları paylaşmaya devam edeceğini söyledi. İkinci tur belgeler yarın yayımlanacak.

- Advertisment -