Ana SayfaHaberlerEmek ve Özgürlük İttifakı kararını 22 Mart’ta açıklıyor: Kılıçdaroğlu’na desteğe kesin gözüyle...

Emek ve Özgürlük İttifakı kararını 22 Mart’ta açıklıyor: Kılıçdaroğlu’na desteğe kesin gözüyle bakılıyor

HDP, Türkiye İşçi Partisi ve EMEP’in de içinde bulunduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarıp çıkarmayacağını, seçmenlerine bu konuda nasıl mesaj vereceğini 22 Mart’ta Ankara’da özel bir toplantı ile kamuoyuyla paylaşacak. İttifakın Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemesine kesin gözüyle bakılıyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’de HDP grubuna yaptığı ziyaret Emek ve Özgürlük İttifakı’nda olumlu karşılandı. Ziyareti değerlendirildiği HDP çevrelerinde “Her şeyi rahatlıkla konuştuk. Kılıçdaroğlu, bizim de hep istediğimiz diyalog ortamını geliştirme sözü verdi” görüşü öne çıkarken, ittifakın diğer üyeleri de ziyareti “AKP’nin ve onun yarattığı adaletsiz düzenin son bulması yolunda Kılıçdaroğlu’nun HDP ziyareti önemli bir adım olmuştur” sözleriyle değerlendiriyor. 

TİP ve Emek Partisi seçimlere kendi listeleri ile girmek istediği için milletvekili listelerinin belirlenmesi konusunda görüş ayrılığının yaşandığı, sonrasındaki müzakerelerle ittifakın seçim ittifakına dönüşmesi konusunda uzlaşma sağlandığı Emek ve Özgürlük İttifakı, HDP’nin kazanımlarını koruma ilkesini gözeterek vekil listelerine son şeklin nasıl verileceği konusunda çalışmalarını sürdürüyor. 

İttifakın cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin tutumunun açıklanacağı toplantıya kadar bu çalışmaların da son bulabileceği, ittifaktaki genel eğilimin birkaç seçim bölgesi dışında listelerin HDP çatısı altında oluşturulması yönünde olduğu belirtiliyor. 

Kılıçdaroğlu’na Yeşil Sol Parti bilgisi 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, HDP yönetimi ile mecliste yaptığı görüşmede HDP’nin kapatılması davasına ilişkin bilgi de aldı. HDP yönetimi; partinin kapatılması durumunda Yeşil Sol Parti çatısı altında seçime girileceğini, vekil listelerinin bu ihtimale göre hazırlandığı bilgisini Kılıçdaroğlu ile paylaştı. 

HDP’nin seçimden önce kapatılması durumunda yüzlerce HDP’li siyasi yasaklı olacağından seçilme hakkını kaybedecek. HDP yönetimi, seçilme hakkını kaybedecek isimlere göre Yeşil Sol Parti listelerinin hazırlandığını söylüyor.

- Advertisment -