Ana SayfaHaberlerEmekli askerler ve eski dava arkadaşları Çelebi’ye tepkili: “Dişi kıran, pirincin içindeki...

Emekli askerler ve eski dava arkadaşları Çelebi’ye tepkili: “Dişi kıran, pirincin içindeki beyaz taşmış”

Cumhur İttifakı ve Erdoğan’ı destekleyen mesajlar atan Mehmet Ali Çelebi’ye, aralarında kendisi gibi Ergenekon sanığı isimlerin de bulunduğu ulusalcı isimlerden tepki geldi. Ali Türkşen: “Keşke ‘AKP ile asla yan yana duracak bir kişi değilim’ dese”, Ahmet Yavuz: “Stokholm sendromunun en son tezahürü”, Ali Tatar’ın kardeşi Ahmet Tatar: “Dişi kıran, pirincin içindeki beyaz taşmış”, Erdal Sarızeybek: “Döneklik yapmanın şerefsizlik olabileceğini kimse unutmasın…” Çelebi, eski dava arkadaşlarıyla sosyal medyada tartıştı, ona destek veren Metin Feyzioğlu’nun mesajını paylaştı: “Memleket meselelerinde düşmanımın düşmanı dostumdur olmaz.”

CHP’den ayrılarak Memleket Partisi’nin kurucuları arasında yer alan, daha sonra oradan da ayrılıp bağımsız milletvekili olan Mehmet Ali Çelebi, sosyal medyada Cumhur İttifakı’nı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı olumlu bulan paylaşımlar yapmıştı.

“Siyaseti bıraksam da 6+1 değil Cumhur ittifakı derim”, “Kumpas davalarını yeniden açacağım diyen Babacanlara karşı mücadelem kesintisiz sürecektir”, “Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz’da direnmese hepimiz katledilmiştik” gibi paylaşımları sonrası AK Parti’ye katılacağı iddia edilen Çelebi’ye ulusalcı kimliğiyle bilinen birçok isimden sert tepki geldi.

Çelebi, özellikle kendisi gibi Ergenekon ve Balyoz davası sanıklarından tepki gördü.

Ahmet Yavuz: “Stokholm sendromunun en son tezahürü”

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz’un Çelebi’nin açıklamasını alıntılayarak “Stokholm sendromunun en son tezahürü” mesajını paylaşması sonrası Yavuz ve Çelebi arasında tartışma çıktı.

Ahmet Tatar: “Dişi kıran, pirincin içindeki beyaz taşmış”

Ergenekon davası sürecinde hakkında ikinci kez tutuklama kararı verilmesi üzerine yaşamına son veren Ali Tatar’ın kardeşi Ahmet Tatar, Çelebi’nin paylaşımlarından birini alıntılayarak “’Dişi kıran pirincin içindeki beyaz taşmış’ Şimdilik bu kadarla kalsın” mesajını paylaştı.

Çelebi, Tatar’ın paylaşımından bir gün sonra attığı “Kumpas davalar için ‘Bugünleri görmek için çok bekledik’ diye Zaman gazetesine demeç veren Kaftancıoğlu’na sarılan, Ergenekon’un müdahili Öcalancı Şebnem Korur Fincancı ile park açanlara da şimdilik sözüm yok…” tweetinin altına “Pirincin içindeki beyaz taşa…” yanıtını yolladı.

Tatar, Çelebi’nin bu paylaşımını da alıntılayarak “Cahil kendin aklar kâmil özünü yoklar” mesajını paylaştı.

Ali Türkşen: “’AKP ile bir bağım yok’ demiyor”

Emekli Albay Ali Türkşen, Cumhuriyet’e verdiği röportajda Çelebi için şunları söyledi:

“Keşke ‘AKP ile asla yan yana duracak bir kişi değilim’ dese. Çok sevinirim. AKP ile bir bağım yok da demiyor. Mehmet Ali çok sevdiğim bir kardeşim, düştüğü bu duruma üzüldüm.”

Erol Mütercimler: “Kendine de ihanet…”

Yazar Erol Mütercimler, Tele 1’de katıldığı yayında Çelebi’yi eleştirerek şunları söyledi:

“Cumhur İttifakı’nı destekliyorum diyor. Bu kendine de ihanet, Mustafa Kemal’e de ihanet. Senin yaşadığın her şeyin altında AKP’nin imzası yok mu?”

Çelebi’ye sosyal medyada tanınmış kişilerden gelen diğer tepkiler:

İsmail Saymaz:Direnenlerin taktığı rütbeyi Beştepe’de kendi elinle sökmeye değer mi”

Yılmaz Özdil: “Yurtseverin salağı hainden fazla zarar verir”

Orhan Bursalı:Konuştukça iyice çukura düşüyor”

Fatih Portakal:Bu ne savruluş”

Nasuh Bektaş:Yazdıklarına o kadar güveniyor ki yoruma kapatıyor”

Erdal Sarızeybek: “Döneklik yapmanın şerefsizlik olabileceğini kimse unutmasın”

Çelebi’ye Türkiye Barolar Birliği eski Başkanı Metin Feyzioğlu, Ergenekon davasının ilk sanıklarından emekli Astsubay Oktay Yıldırım, ekonomist Bartu Soral gibi isimlerden destek geldi.

Feyzioğlu: “Memleket meselelerinde düşmanımın düşmanı dostumdur olmaz”

Yıldırım: “Ben de 6’lı masanın HDP ve FETÖ ile gizli ajandaları olduğunu düşünüyorum”

Soral: “Şeref üstüne her türlü densizliği yapanlar”

- Advertisment -