Ana SayfaHaberlerEmekli büyükelçi Aydın Adnan Sezgin, kurucusu olduğu İYİ Parti'den istifa etti: "İYİ...

Emekli büyükelçi Aydın Adnan Sezgin, kurucusu olduğu İYİ Parti’den istifa etti: “İYİ Parti benim için hedefini ve vizyonunu kaybetti”

İYİ Parti kurucularından, emekli büyükelçi Aydın Adnan Sezgin partisinden istifa etti.

Serbestiyet’ten Hilal Köylü’ye istifa haberlerini doğrulayan Sezgin şunları söyledi:

“İYİ Parti benim için hedefini ve vizyonunu kaybetti.”

“İstifam; partinin yeni yönetim anlayışı ve yönelimiyle, yapısıyla ters düştüğümü gösteriyor.”

“Uzun süredir gönül ve akıl bağımı kaybetmiştim partiyle. Yerel seçimler öncesinde de kendimi her şeyin dışında bırakmak istedim.”

“Yerel seçimler öncesi kimi milletvekillerinin belediye başkan adayı olacağı da konuşuluyor. İsmimin böylesi tartışmalarda yer almaması için de zamanlamaya dikkat ettim ve istifa ettim…”

Aydın Adnan Sezgin kimdir?

1991-1994 yıllarında Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Cenevre Daimi Temsilciliği’ne atanan Aydın Adnan Sezgin, 1994-1995 yıllarında 9. Cumhurbaşkanımız merhum Süleyman Demirel’in danışmanlığını yaptı. Bilahare, 1996-1997 yıllarında Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve İnsan Hakları Daire Başkanı olarak çalıştı. 1997-2003 yılları arasında Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü yapan Aydın Adnan Sezgin, 2003 yılında Paris Başkonsolosu olarak atandı. 2007-2010 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı’nda önce Güvenlik ve İstihbarat Genel Müdür Yardımcısı ve sonra Genel Müdür olarak görev yaptı. Moskova Büyükelçiliği görevini müteakip, 2014 yılında Türkiye’nin Roma Büyükelçisi ve Roma’daki Birleşmiş Milletler Kuruluşları Nezdinde Daimi Temsilci olarak tayin edildi. 2016 yılı sonunda bu görevini tamamlayarak yurda döndü ve İYİ Parti saflarına katılmak üzere emekli oldu.

- Advertisment -