Ana SayfaHaberlerErdoğan’dan CHP’li Tekirdağ’da mutedil mesajlar: “Kutuplaştıranlardan değil kucaklaştıranlardan olacağız; Geçmiş olsun diyen...

Erdoğan’dan CHP’li Tekirdağ’da mutedil mesajlar: “Kutuplaştıranlardan değil kucaklaştıranlardan olacağız; Geçmiş olsun diyen parti liderlerine teşekkür ediyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 yıldır CHP’li belediyeler tarafından yönetilen ve AK Parti’nin Melek Mosso konseri için önce istifa ettirilip sonra aday yapılan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’le iddialı girdiği Tekirdağ’daki mitingde konuştu, Küçükçekmece’deki AK Pasrti seçim çalışmasına yapılan silahlı saldırı sonrası liderlerden gelen geçmiş olsun mesajlarına teşekkür etti: “Başkalarının fitne girişimlerine karşı kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Kutuplaştıranlardan değil kucaklaştıranlardan olacağız. Gerilimi körükleyenlerden değil kardeşliği savunanlardan olacağız. Hiçbir ayrım gözetmeden milletimizin tüm fertlerini bağrımıza basacağız.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Başkalarının fitne girişimlerine karşı kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Kutuplaştıranlardan değil kucaklaştıranlardan olacağız. Gerilimi körükleyenlerden değil kardeşliği savunanlardan olacağız. Hiçbir ayrım gözetmeden milletimizin tüm fertlerini bağrımıza basacağız.

“Dün Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışmaları sırasında gerçekleştirilen menfur olay sonrasında farklı mecralardan geçmiş olsun dileklerinin ileten tüm siyasi parti genel başkanlarına teşekkür ediyorum. Siyaset kurumunun bu konudaki hassas ve sorumlu tavrını demokrasimiz adına takdirle karşılıyoruz.”

Erdoğan çok daha fazla sayıda Tekirdağlının gönlüne girmenin yollarını arayacaklarını söyledi:

“Ama hiçbir şart altında, tercihinden dolayı milletimizi asla yargılamayacak, milletimize karşı kesinlikle hürmetsizlik etmeyeceğiz. Kardeşlerim şunu bir kez daha samimiyetle ifade etmek isterim: Biz ayıran ve ayrıştıran değil, birleştiren bir anlayışla siyaset yapıyoruz. Biz, muhalefet gibi hatayı, kusuru, yanlışı, oy tercihinden dolayı seçmende değil, daima kendimizde arıyoruz. Bize oy versin veya vermesin, sandığa giden, özgür iradesini ortaya koyan kullandığı oyla demokrasimizin gücüne güç katan her bir vatandaşımızın başımızın üzerinde yeri vardır, hangi siyasi partiden olursa olsun seçmen velinimetimizdir.”

Erdoğan, bu ılımlı mesajlar sonra CHP’ye karşı ise sertti:

“Biraz emek verip, çalışıp, ter döküp seçmenin kalbini ve zihnini kazanmak yerine her zaman kolaya kaçtılar. Kimi zaman vesayet odaklarından kimi zaman emperyalist güçlerden kimi zaman da son seçimlerde olduğu gibi terör baronlarından medet umdular. Aylarca Kandil’deki terör elebaşları bunlar için açıkça oy istedi. Öyle mi? Kandil’den oy istediler. Benim Tekirdağlı kardeşim, Kandil’den oy isteyenlerin uzantılarına oy verir mi?”

“Bugün de kapalı kapılar ardında bölücü örgütün uzaktan kumanda ettiği yapılarla, dikkat edin çay demlemiyorsunuz ha, demlenerek seçim kazanmanın hesabını yapıyorlar. Niçin bu tür yollara tevessül ediyorlar biliyor musunuz? Çünkü bunların millete ve milli iradeye saygıları yok.”

Bunlarda çantada keklik gördükleri kupon belediyeler için meydan muharebesi verme ihtirası var. Bir de iradesine haciz koydukları vatandaşlarımızı korkutmak, ürkütmek, endişelerini istismar etmek var.”

- Advertisment -